Baart soleert naar zege in Vilt

14-04-2013

Baart soleert naar zege in ViltSimone Baart verrast vriend en vijand in de Amstel Gold Race door op schitterende wijze haar eerste klassieker te winnen. Door haar team met de kopmannen Sagan en Gerrans aan te vullen met Gilbert, Henao, Valverde, Gasparotto en Vanendert koos zij het beste team.

Baart haalde een mooie 83 punten, daarmee was ze Rens Mennen (74 punten) en Jitse Glas (73 punten) te snel af. Ook mag vermeld worden dat Jesper Kuijpers voor het eerst dit seizoen geen 13e werd, maar mooi 4e.

Simone Baart bezig aan haar eerste klassieke wielerseizoen, was hysterisch van vreugde. Trots op haar eerste zege vertelde deze flamboyante renster de pers het volgde “Prachtig deze zege, het laatste dat het peloton van mij heeft gezien zijn mijn billen toen ik demarreerde. In mijn nieuwe outfit zagen deze er fantastisch uit, al zeg ik het zelf. Het was een moeilijke race, steeds weer opboksen tegen die mannen. Even dacht ik nog dat ik ging verliezen, maar toen kreeg ik van een supporter op de Cauberg een sigaretje aangeboden, daardoor kreeg ik gelukkig weer wat lucht.”

Rens Mennen was minder tevreden, de organisatie had Baart niet zien passeren op de finishlijn en riep Mennen in eerste instantie uit tot winnaar. Zijn geluk maakte plaats voor woede “Wat een organisatie weer hier zeg. Pfff denk je gewonnen te hebben en wil je de bloemen ophalen krijg je te horen dat je toch niet gewonnen hebt. Wanbeleid! ”

Jitse Glas was daarentegen meer dan tevreden met weer een podiumplek. Pas één keer dit jaar wist deze man geen podiumplek te behalen. Hij lijkt de te kloppen man dit jaar in het Klassiekerspel. Wie gaat hem nog kloppen? Al is het nog heel erg vroeg om die vraag hard op te mogen stellen.

Voor Frank Beerten liep de Amstel Gold Race, ZIJN Amstel Gold Race, uit op een debacle. In een afdaling van één van de hellingen en het Zuid-Limburgseland kwam hij ernstig ten val. Ondanks dat wist hij nog wel als 13e de finish te bereiken. Na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een gebroken elleboog had overgehouden aan zijn val.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023