Bartmann sloopt concurrentie in Huy

20-04-2017

Oliver Bartmann verkeert al weken in zware vorm. Hij blinkt. Hij straalt. Hij vlamt. Zijn hoogvorm bracht hem de overwinning in de Waalse Pijl.

Bartmann deed weinig fout tijdens de venijnige slotklim van de Waalse Pijl. Hij selecteerde Valverde en Martin als kopmannen en nam bovendien de Colombiaan Henao op in zijn wedstrijdselectie. “Ik ben zeker dik tevreden”, zei de Budelse Duitser na afloop. “Het is mooi dat ik mijn culturele veelzijdigheid kan gebruiken in wedstrijden zoals dit. Eigenlijk ben ik het beste van twee werelden. Duits doorzettingsvermogen gekoppeld aan Hollandse flair. Ik kijk nu al uit naar de volgende zware wedstrijden.”

Ook Stan van den Wildernberg stak zijn neus weer eens aan het venster. 'The thunder from down under' houdt er tegenwoordig een levensstijl á la Frank Beerten op na. Op Snapchat zien we dagelijks foto's van feestjes, stranden en dames voorbij komen. Toch weet hij blijkbaar het aangename met het nuttige te combineren, getuige zijn derde plek in de klimklassieker. 

Opvallend was het feit dat de winnaar van de Amstel Gold Race, Frans Vlassak, slechts 27 punten scoorde. Blijkbaar kostte het overwinningsfeestje in Valkenburg hem zijn beste vorm. Hij deed het nog altijd ietsje beter dan Idol Dennis Tijsen en Stijn Beerten. Deze twee moiboys verschenen niet aan het vertrek. Spaarden ze zich voor LBL?

De toppers in het klassement gaven elkaar amper ruimte in Huy. Hoopvol was dat Frank de laatste paar meters kraakte, waardoor Pim Staals, Leon van Exel en Jesper Kuijpers dichterbij kwamen in de rangschikking. Het uiteindelijke verschil bedroeg maar een paar punten, maar we zien zelden dat Frank op een zwak moment te betrappen is. De concurrentie slijpt de messen om hem aan te vallen in Luik. 
Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.