Beerten en Kuijpers de besten in Vlaanderen

03-04-2016

Frank Beerten en Jesper Kuijpers maakten er een bloedstollende Ronde van Vlaanderen van. Na een spannende slotfase en een millimeterspurt aan de meet bleek dat ze precies tegelijk over de streep kwamen. Dat kon ook niet anders: ze stelden precies hetzelfde team op. Volgens de statuten van #Derootpool betekent dat geen officiële winnaar.

Sagan
(kopman), Cancellara (schaduw), Vanmarcke, Kristoff, Stybar en Terpstra behaalden de punten voor Frank Beerten en Jesper Kuijpers. Ook stelden ze beide Kwiatkowski en de uitgevallen Van Avermaet en Benoot op. Deze wetenschap had de twee renners heel wat zweetdruppels kunnen besparen in de enerverende slotfase van de koers. Kuijpers en Beerten vermaakten het publiek met een spetterend duel, maar wat ze niet wisten: écht winnen was onmogelijk. Immers, een gelijke stand betekent geen officiële winnaar. De gedeelte winst in Vlaanderen was een unicum voor Kuijpers, die normaal niet vooruit te branden op kasseien is.

Ook Toine Vos presteerde wederom sterk. Het lijkt erop dat Vos met name na brute stapavonden uitstekend wielerwerk aflevert. Kruipt de klok tijdens het uitgaan richting 06.00 uur, dan is ‘Twan’ de volgende dag niet te houden tijdens de koers. Het lijk wel of hij al die opgespaarde emotie van de avond ervoor aan zijn pedalen toevertrouwt. “Op zaterdagavond ben ik de meesterknecht van mijn goede vriend Kevin. Op zondag mag ik eindelijk zelf mijn raketje afvuren. Als ik mijn fietssleutel eenmaal gevonden heb, zachtgegaarde eitjes heb gekookt en slechts een paar uur met mijn kussen heb doorgebracht, fiets ik blijkbaar alsof ik door de duivel achterna wordt gezeten.”

In het algemeen klassement voert Dé Grazende Pony nog altijd de tabellen aan. Hij heeft een keurige marge op Vos en Stan van den Wildenberg. Volgende week, op de kasseien van Roubaix, staat de concurrentie te trappelen om de Pony tot het uiterste te testen.  

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023