Beerten en Vlassak ex aequo in Roubaix

10-04-2017

Frank Beerten en Frans Vlassak gaven elkaar in een spannende Parijs-Roubaix geen millimeter ruimte. Op de eindstreep drukten ze hun tubes op precies hetzelfde moment over de streep. Daarmee komt er officieel geen winnaar in de boeken, maar kunnen de twee coureurs wel terugkijken op een sterke koers.

Slechts een handjevol deelnemers beloonde de sterke prestaties van Greg van Avermaet met het kopmanschap. Frank Beerten en Frans Vlassak deden dit ook en behoorden zodoende tot de sterkste mannen van de wedstrijd. Dat klinkt logisch voor Drank&Drugs Beerten, maar Frans Vlassak is een onbeschreven blad in de wielerhistorie van Deroot. Het komt vaker voor dat outsiders meedoen om de hoofdprijs in de kasseienklassieker, maar desalniettemin mag de ‘winst’ van Frans een verrassing worden genoemd.

Frans Vlassak heeft zich geluidloos opgewerkt naar de top van het peloton. Als een soort schaduw beweegt hij zich door de koers. Hij is er wel. Maar je hoort hem niet. Plots sloeg hij toe. Duveltje. Doosje. Vlassak, die we alleen zien excelleren op het volleyveld, danste over de kasseien alsof het een balletvoorstelling betrof: lichtvoetig en vol ritme.

Ook Lucien Staals, Rens Mennen en Jesper Kuijpers belandden op het podium van de moeder der klassiekers. Het drietal strandde op 10 punten van de winnaars. Ze leken op de velodrome nog dichtbij te komen, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen voor de twee sterkste mannen van de dag. Ook Mathijs Feijen liet zich voorin zien. Knap. Hij deed een ‘Tyler Hamiltontje’ door met een op het oog vervelende knieblessure toch 6e te worden.

Toine Vos en Maarten Henkelman kenden beide een slechte dag, terwijl ze het seizoen zo goed begonnen waren. Zo zie je maar. Vorm is geen garantie voor een goede prestatie tijdens Parijs-Roubaix. Ook Hubèrt van den Heuvel, wiens postuur toch gemaakt lijkt voor kasseien, kwam amper vooruit tijdens deze koers. Wel deed hij het beter dan Harry Weerts, die het startschot mistte en zodoende uit de koers gekegeld werd.  
 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie736
2Chasse patate729
3Vive le Velo700
TC Tinnilis700
5Cycling Team Cranendonck697
Bekijk competitie Vuelta 2022