Beerten gloreert in Oudenaarde

01-04-2013

Beerten gloreert in Oudenaarde Niet de kopmannen maar met de beste luitenanten van Avermaet, Chavanel, Langevel en Roelandts pakt Frank Beerten de overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Het mag dan wel zijn eerste Ronde van Vlaanderen overwinning zijn maar alweer zijn 10e klassiekerzege. Daarmee mag hij zich de zegekoning van het klassiekerspel noemen, enkel een eindzege ontbreekt nog op zijn palmares. Beerten scoorde 149 punten, daarmee was hij Jitse Glas (143) en Stef van Tongeren (140) te sterk.

Beerten starte het seizoen slecht in San Remo met een gedeelde laatste plaats, in Wevelgem liet hij met een 6e plek al zien dat de vormpeil steigende was, In Oudenaarde zetten hij de puntjes op de i. “De hele winter heb ik mezelf zo goed als mogelijk proberen voor te bereiden op het seizoen, in La Primavera kon ik simpelweg niet mee. Maar nooit was ik in paniek, net als andere jaren wil ik ook dit jaar weer mee strijden voor die eindzege. Maar het doel blijft mijn Gold Race.”

Het succes van Jitse Glas is weer met minimaal 1 week verlengt, knap reed hij naar weer een 2e plek. Nooit deed hij dit seizoen slechter, ook al is het seizoen jong, een bijzonder knappe prestatie. Mede door zijn goede vorm, blijft hij stevig aan de leiding van het klassement staan.


Uit het niets was daar een derde plek voor Stef van Tongeren. De tweevoudig winnaar van het klassiekerspel startte het seizoen bijzonder slecht en stond voor deze wedstrijd zelfs laatste in het klassement. Er was nog weinig vertrouwen in een goed resultaat, maar mede door een zware parcoursverkenning daags voor de wedstrijd stond hij er op het juiste moment.

Roel Smolders neemt het stokje over van van Tongeren. Smolders presteerde het om voor de tweede maal zijn team niet in te leveren, daardoor mag hij zichzelf nu trots de rode lantaarn noemen.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023