Brute Bogers wervelend in Wevelgem

27-03-2016

Mike Bogers heeft laten zien dat hij ook dit jaar over goede benen beschikt. De winnaar van het klassiekerspel van 2015 voegde Gent-Wevelgem toe aan zijn palmares. Zijn keuzes voor Sagan (kopman) en vooral Cancellara (schaduwkopman) deden de concurrentie tot stof verpulveren. Zelfs De Pony had dit keer geen antwoord.

Met een fikse voorjaarswind in het gelaat kwam Mike Bogers optimaal tot zijn recht. Op de noeste Belgische wegen rondom Wevelgem teisterde hij de dijbenen van zijn tegenstrevers tot het uiterste. Pim Staals presteerde ook prima en leek tijdens de eindsprint kans te maken op de zege. Toen gebeurde er echter iets wat hem niet vaak overkomt: Pim kwam een paar centimeter te kort. Staals kende een optimale voorbereiding door in het Weertse nachtleven aan zijn vorm te werken. Een half uurtje extra slaap had zijn tekortkoming in de sprint wellicht weggepoetst.

Het optreden van Lucien Staals (Dé Grazende Pony) was voor het eerst niet goed voor een overwinning. Dat kwam vooral omdat de concurrentie, aangespoord door erkende paardenhaters Leon van Exel en Jesper Kuijpers, hem nadrukkelijk saboteerde. Wat de Pony ook probeerde, steeds bracht de machtige arm van het peloton hem terug. Hij kreeg geen meter ruimte om weg te rijden en weet voor het eerst wat verliezen is. De Pony, stampend van woede na afloop, brieste: “De benen zijn goed. In galop naar de volgende kans, Vlaanderen. Daar wil ik de teugels weer in handen nemen.”

Maarten Henkelman wist de start van de klassieker niet te halen en scoorde daarom 0 punten. Henkelman, die de stapavond van het Derootpeloton in Weert ook al aan zich voorbij liet gaan, is voor het laatst gesignaleerd in een idyllisch appartement in Valkenswaard waar hij gehuld in een te kleine overal Born to be Alive hardop mee zong. Je kunt er maar druk mee zijn.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023