Brute Kookt kraait victorie op Cauberg

20-04-2015

Geef Tom Kooken een meter ruimte en je ziet hem nooit meer terug. Tijdens de Amstel Gold Race bewees de Kook deze eigenschap opnieuw. Bovenaan de Cauberg had hij een meter voorsprong en uiteindelijk zag de rest van het peloton hem na meet pas weer terug: glimlachend van plezier.

De onderbenen van Tom Kooken verdienen een museum. Een klein, doch sfeervol, plekje in het gemeentehuis van Budel. Een ode aan zijn kuiten. Een serenade aan zijn dijen. Een lofzang over zijn spieren. Misschien moet het wapen van Budel verblijd worden met een afbeelding van zijn machtige poten. Als Tom Kooken de benen neemt, kun je maar beter direct op zijn wiel zitten.  

Tijdens de Amstel Gold Race liet Koko zich weer eens van zijn beste kant zien. Dat doet hij niet vaak, maar als hij het doet, is het gelijk kassa. De Kook selecteerde Valverde (kopman) en Kwiatkowski (schaduwkopman) en completeerde zijn selectie met Rodriguez, Matthews, Mollema, Moreno, Gilbert, Gerrans en Martin. Goed voor 138 punten en een verdiende zege. Chapeau Koko.  

Ook Mikel de Wint en Jitze Glas presteerden sterk in Valkenburg. Zij kregen beide een plekje op het podium naast Kooken. Teleurstellend waren de prestaties van Maarten Henkelman (alles of niets), Dennis Tijsen (zangcarrière) en Frans Vlassak. Van dit drieta verwachten we simpelweg meer. 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023