Concurrentie kan in Huy niet wennen aan Mennen

21-04-2016

Rens Mennen is een vreemde vogel. Net zoals alle keepers zorgt zijn excentrieke persoonlijkheid voor kwakkelende prestaties. Maar als alle puzzelstukjes op hun plek vallen, is het een verdomd goede renner. Zo bleek opnieuw tijdens de door hem gewonnen Waalse Pijl.  

De carrière van Rens Mennen trekt gelijkenis met een puzzel. Niet zo’n eenvoudige die je in een handomdraai op tafel legt. Nee, alle stukjes vragen uiterste aandacht om uiteindelijk een geheel te vormen. Het komt regelmatig voor dat Rens niet goed nadenkt en alle puzzelstukjes weer als door een tsunami getroffen terug op tafel belanden. Maar, met de juiste touch en begeleiding, kunnen die losse partjes samen sterker zijn dan de som der delen. Tijdens de Waalse Pijl lukte weer eens alles voor Rens. Hij selecteerde Valverde (kopman), Alaphilippe (schaduw), Martin en Ulissi om daarmee te concurrentie voor te blijven. Wennen aan Mennen, het blijft moeilijk.  

Nooit eerder stond het podium voller tijdens de Waalse Pijl. Niet alleen door het postuur van de nummers twee (Maarten Henkelman, Oliver Bartmann ) of de grote ego’s (Pim Staals, Leon van Exel), maar vooral omdat deze vier ook erg sterk reden. Ze hadden de kopmannen volledig correct voorspeld, maar zagen desalniettemin de in zijn keepershandschoen lachende Mennen van zich weg dansen op de venijnige stukken. Hierdoor kraakte het eindpodium als nooit tevoren. Alsof Peter Beense over een zak pinda’s loopt, dat geluid.  

Liefst vier renners wisten de start van de Waalse Pijl niet te halen. Jos Meusen (in Malibu voor een naaktshoot met Patty Brard), Harry Weerts (in Rusland voor een schaakwedstrijd met Poetin), Jordy Drieman (schrijven van zijn memoires ‘Ik Drieman’) en Dirk van Helmond (druk met een stoofpotje) scoorden zo 0 punten en staan op de gevarenlijst voor Luik-Bastenaken-Luik.  

Wordt vervolgd aankomende zondag.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.