Droomweekend Leon van Exel in Canada

10-09-2018

Een weekend koersen in Canada met het plot van een Hollywood-blockbuster. Inclusief maffiawendingen, volksopstanden en dromen die uitkwamen. Leon van Exel als hoofdrolspeler en grote winnaar.

Hij zal hebben gewoeld. Misschien een keer het kussen omgedraaid. Hoogstens snel plassen of een nipje van het glaasje water op het nachtkastje. Leon van Exel kreeg in de verste verte niets mee van het koersverloop aan de andere kant van de oceaan. Tim Wellens viel aan, maar zijn ogen bleven dicht. Matthews versloeg Colbrelli in een spannende sprint, hij liet hoogstens een snurkje ontsnappen.

Deze eindsprint van de Grand Prix Cycliste de Montreal was het einde van een rumoerig weekeinde in Canada. De helft van het Derootpeloton was wel naar Canada overgevlogen, maar vergat de klok te verzetten en verscheen pardoes veel te laat aan de start van de Grand Prix Cycliste de Québec. De organisatie streek onverwacht met de hand over het hart en verlate de starttijd. “Terecht”, zei de een. “Competitievervalsing”, zei de ander. Er werd gewisseld van kopman, samenstelling en tactiek. Een gedeelte van het peloton wilde zelfs in opstand komen, aangemoedigd door spindokter Jeroen Henkelman.

De winnaar Oliver Bartmann lachte er na afloop niet minder hard om.

Tijdens de koers op zondag ging Leon dus vroeg zijn bed in. Niet voor een snelle powernap, maar een ouderwetse bijtanktuksessie. De Tour win je immers ook in bed, moet hij gedacht hebben. Terwijl Leon schaapjes telde, zorgden Colbrelli en Costa voor een aangename wekservice van de kleine generaal. Daar kan geen ontbijt-op-bed, ochtendsex of uitslaapoppurtiniteit tegen op.

Door het droomweekend van Leon heeft hij plots een riante marge op zijn evenknie tot nu toe: Jesper Kuijpers. Voor hem is het droomweekend van Leon een complete en regelrechte nachtmerrie. Het erge? Ook bij het wakker worden de volgende dag bleef de marge van 39 punten op het bord.

Op naar het WK!


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.