Dubbelslag op de Muur van Huy voor Baart

17-04-2013

Dubbelslag op de Muur van Huy voor BaartDat Simone Baart de Amstel Gold Race won was voor vele een verassing, maar van een verassing  is vandaag geen enkele sprake. Simone Baart wint overtuigende wijze de Waalse Pijl. Door niet te vertrouwen in de krachten van Gilbert, wat de meesten wel deden, maar voor het talent van Valverde en Henao te kiezen wint zij vrij eenvoudig de Waalse Pijl.

Een puntenaantal van 85 was voldoende voor Baart om Stef van Tongeren (78 punten) en Jesper Kuijpers (73 punten) achter zich te houden. Klassementsleider Jitse Glas viel totaal stil op de Muur daardoor kwam hij niet verder dan een7e plek. Dit heeft als gevolgd dat hij zijn leiderstrui moet afstaan aan Simone Baart. Rens Mennen was de enige die vertrouwen had in Moreno, helaas voor hem was dit niet genoeg om in de buurt van de overwinning te komen.

Als een prima donna reed ze vandaag door het peloton. De mannen bekeken haar met argusogen, is zij een eendagsvlieg of gaat ze uitgroeien tot de Marianne Vos van #Derootpool. Moet ik haar wiel volgen vandaag of niet? Was de vraag die velen renners zichzelf stelde vandaag. Met een splijtende jump op de Muur van Huy gaf ze antwoord op deze vraag, haar wiel was niet te volgen. Lachend keek ze 200 meter voor de finish om, kijkend hoe van Tongeren, Kuijpers, Mennen en Bartmann streden om de tweede plaats. Vandaag was zij weer de beste en niemand anders. Voor Baart volgt er zondag alweer een nieuwe uitdaging, ze kan de eerste worden die de drie Ardennenklassiekers wint in één jaar.

Stef van Tongeren was teleurgesteld met zijn 2e plek. “Met Betancur en Martin in mijn team dacht ik de zege binnen te halen, maar als je dan verliest van iemand die niet eens der eigen band kan plakken is zuur. Maar ik kijk voorruit, zondag is La Doyenne deze wedstrijd staat met rood aangestipt in mijn agenda. Kuijpers was daarentegen zakelijk in zijn antwoorden. “Dit is een stap in de goede richting, door deze goede prestatie stijg ik zes plaatsen in het klassement. Na Luik wil ik bovenaanstaan en niemand anders. De vorm is er enkel het beetje geluk dat nodig is om te winnen ontbreekt nog. Is het zondag in Luik niet dan in Romandië.

Toen de top-3 op het podium werd gehuldigd kwam Leon van Exel over de streep gereden, vol afschuw zag hij hoe Baart de bloemen en de kussen in ontvangst nam. “Dit hoort niet, ze maakt het complete Derootpeloton belachelijk. Dit is een mannenwereld, daar is geen plaats voor vrouwen. Marianne Vos koerst toch ook niet tussen de Gilberts en Sagans van deze wereld. Laat haar maar lekker een vrouwencompetitie opzetten ofzo.” Aldus de winnaar van de afgelopen Vuelta.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023