Frank ‘Thomas Dekker’ Beerten wint Vlaanderen

03-04-2017

Mocht tegen met kasseien bedekte beklimmingen ooit een Olympische sport worden, dan kun je Frank Beerten opschrijven voor een blinkende gouden medaille. Gisteren won ‘Drank en Drugs-Beerten’ wederom de Ronde van Vlaanderen!  

Beerten sloeg in het Vlaamse land een ouderwetste dubbelslag. Hij won niet alleen de koers, maar greep bovenal de leiding in het algemeen klassement. Dat deed hij door Van Avermaet (K) en Gilbert (SK) als kopmannen de weg op te sturen. Degenkolb, Terpstra, Kristoff en Valgren (Hulde!) maakten het feestje voor de miniatuurrenner compleet. Daarmee lijkt het tot nu toe het jaar van de compacte renners. Met name Leon (Wevelgem) komt amper boven een autostuur uit, maar ook Toine (San Remo) hoeft nooit te bukken als hij onder een deur door loopt.  

Frank Beerten houdt er een markante levensstijl op na. Een soort kruising tussen Pozzato en Thomas Dekker. Zelfs op wedstrijddagen wordt hij met sigaar, drank en vulgaire posters gespot in het feestgedruis. Beerten, die grote rondes een vies woord vindt, drukte zich na afloop typerend uit. “Nou ik verhoog het tempo, bezwete hoofden, grote ogen, ik ga lekker. Ik heb m'n schoenen vies, verslapen niets knuffel iets, echt fock je wekker. Ik ben met Ronnie Flex, we roken weks, tellen stacks, of sturen facturen. En je ma zegt ze houd van gek, houd van seks, nu wil ik er huren. Als je bitch wil chillen, is 't geen probleem. Dan ga ik erheen, ik kom niet alleen. Want ik heb drank en drugs, ik heb drank en drugs.”  

Iemand die wel een oppepper in de vorm van een klein pilletje had kunnen gebruiken, was Stef van Tongeren. Stef, die de dag daarvoor het parcours nog uitgebreid had verkend, kwam als een-na-laatste over de meet. Alleen Sjoerd Verbraak deed het slechter. Stef had alle straatnamen uit zijn hoofd geleerd, maar scoorde een puntenaantal dat eerder in de buurt kwam bij het uitgooipercentage van Barney dan een succesvolle Derootscore. Naar verluidt werd Stef badend in het zweet wakker terwijl de volgende cyclus predikte: Paddenstraat, Haaghoek, Paddenstraat, Haaghoek, Paddenstraat, Haaghoek.  

In het klassement staat Frank Beerten dus eerste. Ook Toine Vos, Pim Staals, Leon van Exel en Maarten Henkelman kunnen terugkijken op een succesvolle seizoenstart en hebben positie genomen in de bovenste gelederen. Volgende week Parijs-Roubaix!    

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.