Gedeelde fotofinish in Parijs-Roubaix

15-04-2014

Gedeelde fotofinish in Parijs-RoubaixDe Hel van het Noorden leverde bij Derootpool dit jaar geen winnaar op. Daan Kwaspen, Leon van Exel, Jasper Beerten en Stan van den Wildenberg drukte hun voorbanden precies tegelijk over de eindstreep. Een unicum in Parijs-Roubaix.  

De vier sterkste renners in koers mochten het uitvechten op de wielerbaan van Roubaix. Na een millimeterspurt kon er ook na uitvoerig bestuderen van de beelden geen winnaar worden aangewezen. Leon van Exel toonde zich teleurgesteld dat hij een concurrent in het zadel had geholpen aan het begin van het jaar. “Mijn schoonbroer en boezemvriend Stan wilde eigenlijk Henao selecteren. Toen ik hem vertelde dat die te veel van het Colombiaanse poeder had gesnoept, heeft hij alsnog Terpstra gekozen. Ik vervloek mezelf.”  

Parijs-Roubaix bleek ook het terrein van knoest John Beton Daan Kwaspen. De steentjes lijken hem op het lijf geschreven en als hij hier in de toekomst terugkomt om te winnen, mag dat geen verrassing heten. Frank Beerten leek lange tijd op winst af te stevenen, maar een cruciale misser werd hem fataal. Beerten selecteerde Vanmarcke (k) en Terpstra (sk), maar had geen plekje voor Degenkolb (reserve) gereserveerd. Dat kostte de Leeuw de zege. Hij brulde van woede na afloop. Zijn manen dansten in de wind van frustratie.  

Teleurstellend was het optreden van Mikel de Windt. De Pantini-look-a-like dokkerde over de kasseien als een koets met vierkante wielen en eindigde teleurstellend als laatste. Ook de prestaties van volkszanger Dennis Tijsen vielen erg tegen. De publieksbespeler wist net als tijdens zijn liedjes niet de juiste snaar te raken en moest genoegen nemen met een plaatsje in de achterhoede.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.