Giro prooi voor ‘Pantani’ De Windt

01-06-2016

Sommige koppen van artikelen in de krant zijn zo mooi, daar krijg je geen genoeg van. Dit is er zo een: De Windt wint Giro. Een alliteratie om van te watertanden. Een ook de kop van Mikel zelf mag er absoluut wezen. De tijden van Pantani herleven bij #Derootpool

Mikel de Windt lijkt zijn achternaam de laatste weken erg letterlijk te nemen. Hij veroverde niet alleen de voetbaltitel met de plaatselijke FC, maar was bovendien een maatje te groot voor de concurrentie in de Giro d’Italia. De kaalste renner van het Derootpeloton liet haarfijn zien waarom hij de allerbeste was deze Ronde van Italië. De Windt, die tijdens het programma ‘Wie van de Drie’ moeiteloos voor Marco Pantani kan doorgaan, selecteerde als beste 20 renners. Met name de uitverkiezingen van Jungels, Ulissi en Wellens bleken doorslaggevend in zijn uiteindelijke winst. Ook de supporters omarmen het karakter van Dé Windt, zo bleek uit een van de vele leuzen die met graffiti aan het asfalt waren toevertrouwd: ‘Kale koppen niet te stoppen’.

Wat ook fijn was: de Giro was de eerste ronde waarin Dé Grazende Pony aan de start kwam, maar niet won. Wel waren er sterke prestaties van Marijn, Leon van Exel, Stan van den Wildenberg en debutant Mathijs Feijen. Feijen trok om zijn vijfde plek te vieren direct zijn oude trouwpak uit de kast en stuurde een paar witte duiven richting de Alpencols.          

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Mathijs Feijen01-06-2016

Duiven zijn los Jesper

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023