Giro prooi voor Roel Smolders

01-06-2015

Ondanks dat Roel Smolders met zijn krachten smeed tijdens het Ledubtoernooi, had hij nog genoeg power in de benen om tijdens het slotweekend de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven. Smolders wordt op het podium geflankeerd door Stef Bogers en Stan van den Wildenberg.  

Smolders hield zich lange tijd koest in deze Giro. Altijd voorin, nooit op de voorste rij. Zo zag hij met genoegen hoe de sterk koersende Erik Hovens het klassement een hele tijd aanvoerde. Hipster Hovens blaakte opeens van het zelfvertrouwen, maar zag zijn conditie in de derde week kelderen. In die derde week kwam de ware aard van Smolders bovendrijven. Hij werkte in het geheim naar een unieke topconditie toe. Dat lukte hem eerder in de Ronde van Spanje (Horner), maar tot winst leidde dat toen niet. Deze grote ronde verliep wel succesvol voor de excentrieke Roel. Vooral zijn keuze voor Hesjedal én Kruijswijk was tactisch meesterlijk.  

Stef Bogers en Stan van den Wildenberg (winnaar ’14) verdienen ook een plekje op het eindpodium. Sterk gereden van deze jonge mannen, ze kunnen met vertrouwen naar de Tour de France. We noteren verder top10 posities voor Daan Kwaspen, Leon van Exel, Marijn, Lucien Staals, Erik Hovens, Rens Mennen en Pim Staals.  

Deroot-legendes als Stef van Tongeren, Maarten Henkelman, Oliver Bartmann en Jesper Kuijpers kwamen niet verder dan de middenmoot. Het lijkt er steeds meer op dat deze mannen tot het verleden behoren. Of pieken ze wellicht naar de Tour de France en de Ronde van Spanje? We gaan het de komende maanden zien. Bartmann redde zijn Giro nog een beetje door de sprinttrui mee naar huis te nemen. Toine Vos mocht zich de beste klimgeit van de ronde noemen en krijgt de bergtrui omgehangen.  

Tot in de Tour!    

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023