Glas is het snelste in Wevelgem

24-03-2013

Glas is het snelste in WevelgemMet Sagan als kopman, Flecha en Haussler als luitenanten pakt Jitse Glas de zege in Gent-Wevelgem. Naast zijn eerste klassiekerzege veroverd hij ook de eerste plek in het Klassiekerspel 2013. In Milaan-San Remo verbaasde hij vriend en vijand al met een derde plek, in Wevelgem etalleerde hij zijn vorm door in wederom Siberische kou kinderlijk eenvoudig de ruikers op te eisen.

Glas scoorde 99 punten. Daarmee bleef hij Marijn, Tom Kooken en Simone Baart maarliefst 3 punten voor. Medewinnaar van Milaan-San Remo Nachiel Scholten had te lang doorgefeest met zijn collega Roel Smolders waardoor beide beslag legde op respectievelijk de 20e en 19e plaats.

Jitste Glas een onbeschreven blad in de historie van het klassiekerspel was enorm uitgelaten met zijn eerste zege. Eindelijk lijkt hij door te breken en te ontsnappen aan de greep van de middenmoot. “Dit is een jongensdroom, 2 jaar geleden deed ik nog mee zonder e-mailadres, vorig jaar maakte ik speciaal voor het klassiekerspel er één aan in de hoop ooit op het hoogste schavot te eindigen en als je er dan staat is prachtig en als je dan ook nog de leiderstrui krijgt omgehangen is ongelofelijk bijzonder” Aldus een euforische Jitse Glas  

Naast Glas stond een norse Meeuws op het podium. Net als Glas mocht hij zich voor de tweede keer komen melden voor de huldigingceremonie. “Het lijkt maar niet te lukken vorig jaar was ik er een paar keer dichtbij en nu dit jaar alweer twee keer net niet. Wat moet ik doen om wel te winnen? Mijn haren afknippen? Ik weet het niet meer” Aldus de ex-wereldkampioen.

Waar de topper Frank Beerten na een slechte Milaan-San Remo de weg naar boven weer lijkt te hebben gevonden, kan Stef van Tongeren niet meer verder zakken met een laatste plek in het algemeen klassement. Toen de winnaar al gedoucht en gewassen was kwam van Tongeren pas over de streep gereden. “Mijn grote doel is en blijft Vlaanderen, maar mijn vorm lijkt niet goed genoeg om daar mee te kunnen strijden om de zege. Hopelijk komt Vlaanderen niet te vroeg”. Waar van Tongeren het heeft over vorm en andere zaken, weet men wel beter. Diverse bronnen melden dat hij zaterdag is gezien in een casino met vele lege bierglazen in zijn nabije omgeving en smijtend met geld. Leeft hij niet meer voor de koers of is er echt sprake van een vormcrisis?

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023