Grazende Pony draaft ook door in Sanremo

19-03-2016

Lucien Staals (Dé Grazende Pony) heeft nog altijd geen koers verloren in het #Derootpool-peloton. Na de Tour de France en de Vuelta won hij vandaag ook de openingskoers van het jaar: Milaan-Sanremo. Zijn keuzes voor Demare én Swift maakten het verschil.

Lucien Staals blijft zodoende ongeslagen. Drie uit drie. Bizar knap, maar wellicht ook een beetje verdacht? Dergelijke sportieve prestaties in het verleden bleken vaak gevoed door hulpmiddelen uit spuiten en flesjes. Lucien was na afloop niet bereikbaar voor commentaar. Hij is het laatst gesignaleerd samen met ‘Bulletje’ uit de Miniplaybackshow in het duistere Italiaanse nachtleven.

De top vijf werd sowieso gevormd door een paar verrassende namen. Wie had gedacht dat goodold Harry Weerts op het podium zou belanden? Ook Mikel de Windt, Jos Meusen (die tevens zelf de finishfoto verzorgde) en Frans Vlassak presteerden uitstekend met een topvijfnotering.

Voor een paar renners was de winterslaap duidelijk nog niet afgelopen. Nieuwkomer Mathijs Feijen verwachtte veel van zijn debuut, maar dook teleurgesteld de teambus in. “Ik had speciaal mijn trouwpak van stal gehaald om mijn overwinning te vieren. Hier in modelievend Italië zou mijn grijsgetinte fashionstatement zeker niet misstaan.” Nou Mathijs, dat trouwpak kan terug tussen de mottenballen. Of de prullenbak. Of als donatie aan de kerk.

Ook roemruchte namen als Rens Mennen en Stef van Tongeren waren niet vooruit te branden. 'VanTongerlo' wist op een laatste plaats slechts enkele meters voor de bezemwagen te finishen. Hij reageerde furieus: “Ik ben in het begin van de wedstrijd van de weg gereden door een dronken Jordy Drieman. Drieman zwalkte over de weg, hij wilde zich blijkbaar moed in drinken. Nou, die moed zonk mij in de schoenen toen ik met 55 kilometer per uur het asfalt kuste.”

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023