Henkelman primus in La Primavera

26-03-2014

Henkelman primus in La PrimaveraEr zijn zaken in de wereld die de lente aankondigen: asperges, witte wielerbenen en vollopende terrassen. Vanaf afgelopen zondag hoort het beeld van een juichend over de streep komende Maarten Henkelman daar ook bij. In de massasprint van Milaan-Sanremo was hij het gehele peloton te slim af.  

Liefst negentien van testosteron overstromende wielerlichamen verschenen aan de start van de eerste klassieker van het seizoen. Na een door regen geteisterde wedstrijd bleven slechts de échte mannen over. Normaal denk je bij echte mannen aan types als Roel Smolders, Daan Kwaspen en Mikel de Windt. Zij kwamen echter niet verder dan een notering in de middenmoot. Rens Mennen, de eindwinnaar van vorig jaar, kende een teleurstellende start, Met slechts 52 punten staat hij al op een flinke achterstand. Echter, vorig jaar startte Rens ook niet al te voortvarend en ging hij er alsnog met de buit vandoor. We zullen zien.  

Dat Sanremo een loodzware koers was, bleek wel uit de uitslag. De eerste drie treden werden bezet door ervaren Deroot-coryfeeën Maarten (97), Stef van Tongeren (88) en Leon van Exel (85). De kopman-keuze was afgelopen zaterdag doorslaggevend. Maarten selecteerde Cavendish en Sagan als kopmannen, voor Degenkolb was in tegenstelling tot vele anderen slechts een uitverkiezing in ‘de 9’ afdoende. Met ook Kristoff en Gilbert binnen de gelederen, was hij niet te achterhalen voor de concurrentie.

Tourwinnaar Mike Bogers scoorde met 82 punten lang niet verkeerd en de gedeelde winnaar van vorig jaar, Dennis Tijsen, mocht met 81 punten ook niet klagen. De middenmoot, Oliver Bartmann, Jesper Kuijpers, Pim Staals en Stan van den Wildenberg, toonde enigszins goede benen, maar besefte na afloop direct dat er nog veel werk aan de winkel is.


Zondag 30 maart staat de tweede koers op rol: Gent-Wevelgem.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.