Henkelman vindt zijn vorm terug op de Cauberg

22-04-2014

Deroot-coryfee Maarten Henkelman mag zich een van dé renners van het voorjaar noemen. Na een zege in Milaan-Sanremo wist hij afgelopen zondag ook als eerste de Cauberg te bedwingen. Zijn keuze voor Gilbert en Gasparotto als kopmannen maakte het verschil.

Enkele Deroot-deelnemers hadden afgelopen zondag de moeite genomen om post te vatten bovenop de Cauberg. Onder het genot van een lentezonnetje, luttele liters bier en een blonde schone uit Astana was de koers eigenlijk bijzaak. Renners als Stan van den Wildenberg, Leon van Exel, Jasper Beerten, Stef van Tongeren, Toine Vos, Pim Staals, Maarten Henkelman en Jesper Kuijpers verschenen bovenop de Limburgse scherprechter. Henkelman strooide de concurrentie flink wat zand in de ogen door overmatig alcoholgebruik te stimuleren, maar was uiteindelijk de sterkste man in de koers. Daarmee verteerde hij zijn kasseiendip wonderwel en mocht hij voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken.

Henkelmans keuzes voor Gilbert en Gasparotto als kopmannen aangevuld met Gerrans, Valverde, Kwiatkowski, Moreno en Mollema maakten het verschil met de concurrentie. Die tegenstand leek lamgeslagen door de vele biertjes en het zonnige weer toen Maarten zijn uiteindelijke demarrage losvuurde. Ook Leon van Exel, Frank Beerten en Oliver Bartmann wisten de Limburgse heuvels keurig te verteren. Van Exel reed dermate explosief naar boven dat hij klassementsleider Stan van den Wildenberg afloste als nummer één op de ranglijst.

Teleurstellende prestaties waren er van Roel Smolders, Daan Kwaspen, Mikel de Windt en Harry Weerts. Het viertal kwam geen poot vooruit en was blij als weer een stuk bergaf te bespeuren was. Echter, lang hoeven ze niet te wachten op revanche: woensdag al prijkt de volgende koers op de agenda. De hellenweg richting Huy wordt dan weer bedwongen in de Waalse-Pijl.
     

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.