Het Klassiekerspel deel 2

17-09-2013

Het Klassiekerspel deel 2Zoals elke zomer stond ook deze zomer vooral in het teken van de 3 grote rondes. Maar de grote rondes waren niet de enige wedstrijden waar het Derootpoolpeleton aan de start verscheen. In Spanje en Duitsland werden namelijk nog twee prachtige klassiekers verreden.

Classica San Sebastian kende helaas geen winnaar omdat Marijn Meeuws, Rens Mennen en Stan van den Wildenberg eindigde in gelijken punten eindigde. Ook voor het klassement betekende deze wedstrijd weinig.
De Vattenfall Cyclassics kende gelukkig wel een winnaar. Jesper Kuijpers behaalde in een spannende sprint enkele punten meer dan Toine Vos, Stef van Tongeren, Girowinnaar Oliver Bartmann, Roel Smolders en Marijn Meeuws. Die allen slechts 6 punten minder haalde dan Jesper.  

Simone Baart kende een sterk voorjaar en mede daardoor blijft zij toch wel stevig leider in het klassement. Met een achterstand van 42 punten blijven Jesper en Stef enigszins in het spoor. Zelfs de tegenvallende nummer 13 van het klassement, Frank Beerten, mag met een achterstand van 118 punten nog hopen op een eindzege. Afgelopen jaren hebben bewezen dat het klassiekerspel pas wordt beslist op de aller laatste dag.  
Kortom met het Klassiekerspel gaat het Derootpool nog vol op genieten van het najaar. Te beginnen met het WK wielrennen in Toscane op 29 september.


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.