Historische dubbel in Heilige Week voor Jesper Kuijpers

09-04-2018

De Heilige Wielerweek, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, kende dit jaar één grote winnaar: Jesper Kuijpers. Door de juiste kopmankeuze (Terpstra en Sagan) en een sterkte selectie in de breedte won Jesper beide monumenten.

Na een jarenlange wielerdroogte kan Jesper plots weer winnen. De afgelopen jaren faalde hij jammerlijk in het Klassiekerspel en was hij ook in de Giro, Tour en Vuelta geen factor van belang meer. Meerijden in plaats van domineren. Op achterstand in plaats van demarreren. Sinds Jesper vorig jaar de Ronde van Spanje won in een man-tegen-man gevecht met Leon van Exel lijkt er iets veranderd.

Plotseling is het winnen terug. Deze week triomfeerde in de twee allermooiste wielerklassiekers van het voorjaar. In zowel de Ronde van Vlaanderen (Terpstra) als Parijs-Roubaix (Sagan) selecteerde hij de winnende kopman. Hierin was hij echter niet helemaal uniek en daarom maakten in deze koersen renners als Stuyven en Benoot het definitieve verschil. Jesper: “Selecteer ik eindelijk de goede kopmannen, is de puntentelling bij Derootpool aangepast. Zul je altijd zien.”

Ook Maarten Henkelman reed een sterkte heilige week en eindigde twee keer in de top5. De keuze om de start in Gent-Wevelgem te missen, leek daarom een succesvolle. Jos Meusen kende een tegenvallende kasseienklassieker. Naar verluidt was hij té onder de indruk van de SexyVolley-prestaties die hij vrijdag mocht aanschouwen.

De top5 in het algemeen klassement wordt momenteel gevormd door Jesper, Leon, Mikel de Windt, Mathijs Feijen en Toine Vos. Volgende zondag: Amstel Gold Race.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie736
2Chasse patate729
3Vive le Velo700
TC Tinnilis700
5Cycling Team Cranendonck697
Bekijk competitie Vuelta 2022