Hoe dé Haas de Gold Race won

18-04-2016

Sommige titels lijken regelrecht uit een sprookje gegrepen. De prestatie van Ralf de Haas vergt ook het nodige inlevingsvermogen. Na jaren in de anonimiteit ging de Giro-winnaar er op de Cauberg –u voelt hem komen- als een haas vandoor richting de overwinning.  

Een paar krachtige pedaalslagen onder aan de Cauberg en de concurrentie was het haasje. Zo vat je de overwinning van Ralf de Haas het beste samen. Hij liet zien dat haastige spoed wel degelijk goed kan zijn. Na een saaie wedstrijd kroonde de voetbalcoach zich tot de keizer van Zuid-Limburg. Zijn tactische zet (Alaphilippe kopman en Matthews schaduwkopman) sneed de tegenstanders de adem af tijdens de slotfase. Gedurende de podiumceremonie verklaarde Ralf op Cruijffiaanse-wijze zijn succes: “Een slak op de goede weg, wint het van een haas op de verkeerde weg.”  

Er werden niet veel punten gescoord tijdens de belangrijkste Nederlandse wielerwedstrijd, maar sommige deelnemers maakten het wel heel bont. Hubèrt van den Heuvel deed zijn achternaam geen eer aan door op de heuveltjes continu de rol te lossen. Dirk van Helmond selecteerde Contador als kopman en kwam zodoende niet verder dan vijf schamele punten. Vijf punten. Er zijn volksstammen in Congo die het er zonder enige kennis beter vanaf zouden brengen.  

Uniek: Frank Beerten eindigde niet op het podium tijdens de wedstrijd die op zijn ranke lijf geschreven is. De Gilbert-lookalike kwam niet verder dan een zesde plek in de Gold Race. Beerten na afloop: “Dit is de grootste teleurstelling uit mijn sportieve leven, of het moet die keer zijn toen ik op het voetbalveld werd ingehaald ondanks dat ik een helft voor lag.”  

In het algemeen klassement is er en nieuwe leider: Stan van den Wildenberg lost Lucien Staals af aan kop. Dé Pony, vrijdagavond nog zwoel vastgelegd op de Instagram van Pim Staals, kon al die dierlijke agressie van Ralf de Haas niet aan en presteerde slechts middelmaat in Valkenburg. Naar verluidt stort De Pony zich nu op een carrière als kunstkenner bij het programma Tussen Kunst en Kitsch.  

Met tien renners binnen de 50 punten is het dringen geblazen in de top van het klassement. Woensdag (Waalse Pijl) en zondag (Luik-Bastenaken-Luik) zijn de twee laatste afspraken van dit voorjaar.                

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.