Jesper Kuijpers neemt Vuelta-rood mee naar huis

11-09-2017

Na een script waar Steven Spielberg jaloers op zou zijn, ging Jesper Kuijpers er met de eindzege in de Vuelta vandoor. In de spannende slotweek, inclusief bibberende billetjes, trok de Deroot-veteraan uiteindelijk aan het langste eind.

Het had ook heel anders kunnen aflopen. Moreno, Jungels en Costa hadden tijdens de laatste etappes allemaal de kogel in het pistool geladen, maar vergaten Jesper het fatale nekschot te geven. Als een kat met zeven levens ontsprong Jesper keer op keer de dans om de belangrijke punten. Leon van Exel en Lucien Staals probeerden van alles -Costa trok zelfs tijdens de laatste rit van leer- maar uiteindelijk reed Jesper in het rood (en diep in het rood) over de eindstreep in Madrid.

Daarmee kwam er voor Jesper een einde aan een jarenlange droogte. Het trauma van de op de laatste dag verloren Giro (Stan van den Wildenberg) werd daarmee een beetje verwerkt. "Ik zal Mezgec en Stan nooit vergeten, maar dit dicht enigszins de wonden. Ik vind het vooral fijn dat ik Leon nog eens kan kloppen in een rechtstreeks gevecht. Het is mijn eerste zege sinds jaren. Hup het 'oude wielrennen'."
 

Leon, die naast op de weg ook op WhatsApp een verbale oorlog uitvocht met Jesper, mocht uiteindelijk ook op het eindpodium plaatsnemen en de bergtrui mee naar huis nemen. De Grazende Pony, Lucien Staals, kwam sterk opzetten en werd verdiend derde in het eindklassement. Frans Vlassak ging er na de paar sprintritten met de groene trui vandoor.    

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023