Leon excelleert in Wevelgem

27-03-2017

Leon van Exel excelleerde in Gent-Wevelgem. De kleine veelwinnaar werd vorige week nog bekritiseerd vanwege zijn matige optreden in San Remo, maar liet met deze zege zien dat hij vliegensvlug in topvorm kan zijn.  

 Over de juiste voorbereiding op een koers valt te twisten. Leon van Exel verkoos deze winter een trainingsstage in warmere sferen boven de temperaturen in Nederland. Hij ging voor de complete Robinson-ervaring. Vissen, uren dwalen over het strand, jungle-tochten, insecten eten én een shirt-loze karaoke in een dubieuze discotheek. Het bleek de ideale voorbereiding op Gent-Wevelgem, die hij dan ook winnend afsloot.

Met Van Avermaet (kopman) en Sagan (schaduw) legde Leon de basis voor de zege. Zijn keuzes voor Boonen, Degenkolb, Gaviria, Colbrelli en Matthews maakten het winnende team compleet. Leon scoorde 6 punten meer dan Daan Kwaspen, die zijn teleurstellende vorige week zo een beetje goed maakte. Kwaspen verscheen vorige week niet aan het vertrek, maar haalde in Wevelgem wel het podium. Ook Maarten Henkelman legde zijn gewicht in de strijd om het podium te halen. En dat lukte. Chapeau.

Teleurstellend waren de prestaties van ervaren Derootdeel-nemers als Mikel de Windt, Rens Mennen en Ralf de Haas. Met name De Windt kwam niet in de buurt van de vorm die hem zijn vorige bo-kaal (dé Giro ’16) opleverde. Stijn Beerten en Harry Weerts wisten de start niet te halen in Gent-Wevelgem. Erg teleurstellend mannen. Volgende keer beter?!

In het algemeen klassement blijft Toine ‘Unibet’ Vos aan de leiding. Hij verdedigt een kleine marge op Pim Staals en Leon. Volgende week De Ronde!        

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023