Leon van Exel wint WB-spel 2018

17-10-2018

Na een spannende slotfase in de Ronde van Lombardije heeft Leon van Exel de eindzege in het Derootpool Klassiekerspel naar zich toe getrokken. Hij wist Il Lombardia-winnaar Jesper Kuijpers in het algemeen klassement af te houden.

Rondom de flanken van het Comomeer in het land van de laars werd het een spannende strijd tussen de twee sterkste klassieke renners van dit seizoen. Jesper (al winnaar van Vlaanderen en Roubaix) bestookte Leon (winst in San Sebastian en Montreal) met aanvallen op de Madonna del Ghisallo en Muro di Sormano. Wellens en Woods (niet in de selectie van leider Leon) reden continu vooraan in de koers, waardoor het gat van 31 punten met een ultieme krachtsexplosie nog ongedaan gemaakt zou kunnen worden.
  
Jesper wist Leon te kraken in de laatste kilometers en reed zo naar zijn derde monument van het seizoen. Breken deed Leon echter niet. De schade bleef beperkt voor de succesvolste renner in de historie van Derootpool. Hij won voor de derde keer het Klassiekerspel. Een absoluut unicum en een prestatie voor de geschiedenisboeken.


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024