Luik schenkt Mike Bogers de koppositie

23-04-2018

Mike Bogers gaat als koploper van het #Derootpool Klassiekerspel de zomer in. Hij wist door Bardet en Henao koploper Jesper Kuijpers in te halen. Luik-Bastenaken-Luik kende met vier gedeelde winnaars een rare apotheose.

Mike Bogers zegt u? Precies Mike Bogers. Een oud Tour de France winnaar! Hij rijdt stiekem een prachtig voorjaar en greep in Luik de macht. Mike mocht nooit het zegegebaar maken, maar door tal van top10-noteringen sloop hij richting de top van het klassement.

Zo eindige Bogers bijvoorbeeld tijdens de Waalse Pijl op een banddikte van winnaar Lucien Staals. De Grazende Pony was in de koers uit het niets ineens zomaar de beste. Als de Pony in draf gaat, gaat de concurrentie meestal gestrekt.

In Luik eindigden 4 renners samen als eerste. Een unicum in de historie van #Derootpool. Mike Bogers, Lucien Staals (over een sterke Waalse week gesproken), Stef van Tongeren en Stan van den Wildenberg deelden de overwinning.

  In het klassement blijft het, mede door de aangepaste regelgeving, knijtertje spannend. Mike heeft een kleine voorsprong op Jesper, maar ook Leon van Exel, Stan en Mikel de Windt volgen op een minieme afstand. Belooft een mooi najaar te worden.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023