Maarten Henkelman wint afvalrace in Luik

24-04-2017

Luik-Bastenaken-Luik werd een heuse afvalrace en dan komt er één iemand écht op stoom. Maarten Henkelman komt doorgaans bovendrijven als de kilo(meter)s écht gaan tellen en dat was tijdens de laatste klassieker van het voorjaar niet anders. Henkelman won Luik met een minieme marge.  

In het peloton heeft hij een bijnaam. Buikje, noemen ze hem. Dat heeft overigens niets te maken met zijn postuur. Nee, het refereert aan de positie die hij steevast inneemt in de buik van het peloton. Nooit werkt hij op kop. Nimmer een pedaalslag teveel. Nooit met de snufferd in de wint. Maar altijd daar als er op geniepige wijze een prijs weggesnoept kan worden. Deze keer had hij aan Valverde (K), Martin, (S), Kwiatkowski, Costa, Matthews en Van Avermaet voldoende voor de winst.  

Oliver Bartmann presteerde wederom sterk (tweede) en eindigde zo elke heuvelklassieker op het podium. Hulde. De gedeelde derde plek was voor klassementsleider Frank Beerten en zijn bejager Jesper Kuijpers. De twee kemphanen gingen elkaar na de koers nog vocaal te lijf tijdens de persconferentie. Kuijpers refereerde aan het feit dat Beerten Matthews met een gelukje had opgesteld. Beerten roemde op zijn beurt zijn eigen selectievermogen en merkte piekfijn op dat iedereen Matthews had kunnen selecteren. De twee werden het niet eens.  

Na Luik zit het voorjaar van Derootpool er definitief op. Toine Vos, Leon van Exel, Frank Beerten, Frans Vlassak, Oliver Bartmann en Maarten Henkelman wonnen allen een klassieker. Proficiat mannen! In het algemeen klassement verdedigt Frank een aangename marge op Jesper, Pim Staals, Toine en Leon. Wordt na de zomer vervolgd!  

Op naar de Giro.    

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.