Maarten Henkelman wint de Vuelta

15-09-2013

Na drie weken koersen in Spanje heeft Maarten Henkelman de Ronde van Spanje gewonnen. Na een jarenlange afwezigheid is de flamboyante pedaleur daarmee terug aan de top. Henkelman ging Jesper Kuijpers en Leon van Exel in het eindklassement vooraf.  Daarmee viert een ‘oude’-Derootwielrennen een klein beetje hoogtij.

Is het toeval of niet? Chris Horner wint in het echt en Maarten bij Deroot. Henkelman wist het zoet van een overwinning al tijden niet meer te proeven. Niemand zich het interieur van de bezemwagen vaker dan Henkelman. Hij had er zelfs zijn eigen hoekje ingericht. Foto aan de muur, kaarsje on the side. Hij voelde zich er wel thuis, in die bezemwagen. Plotsklaps wist Henkelman de concurrentie weer in de luren te leggen. En dat verdient hoe dan ook respect. Het is zijn vierde titel in Spanje, een unieke prestatie binnen Deroot.

Roel Smolders won deze Vuelta 9 etappes. Een zeer sterke prestatie. Maar Smolders laat een unieke kans op eindwinst domweg liggen. Met Horner in je team, die ook nog veel punten scoort, moet je deze Ronde van Spanje simpelweg binnentikken. Het gemis van renners als Moreno speelde Roel echter teveel parten. Desalniettemin een fraaie Vuelta.

Stef van Tongeren doet deze Vuelta een ‘Betancurtje’: amper vooruit te branden. Het gerucht gaat dat Van Tongeren zich volledig richt op de wereldtitel. Samen met Jesper kan hij het leider Simone Baart in het klassiekerspel nog lastig maken.

Het bergklassement ging deze Vuelta naar Jesper Kuijpers. Hij beschikte bergop over de beste benen. De sprinttrui was een prooi voor Maarten. We zien elkaar over twee weken in Italië voor het Wereldkampioenschap.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023