Marijn Meeuws triomfeert op Via Roma

23-03-2015

Marijn Meeuws triomfeert op Via RomaAan het begin van het seizoen is het altijd weer de vraag wie de winter als beste verteerd heeft. Marijn bleek tijdens Milaan-Sanremo het beste instaat de eerste koers van het seizoen te volbrengen. De nachtburgemeester van Tilburg bleef Stan van den Wildenberg en Pim Staals voor in de slotspurt.  

Dit jaar verschenen er 23 dappere strijders aan de start van het klassiekerspel. Waaronder één dame: Simone Baart, die met haar Picolini’s gelijk als vierde de meet bereikte. Drie deelnemers haalden de eindstreep niet. Roel Smolders, Jitze Glas en Frans Vlassak leverden geen team in en mogen zodoende 0 punten bijschrijven. Zonde mannen, volgende keer beter opletten.  

De excentrieke Marijn bleek in Milaan-Sanremo over de beste benen te beschikken. Meeuws is al jaren een vaste waarde in het peloton en is ieder jaar goed voor een aantal aansprekende resultaten. Zijn status als nachtburgemeester van Tilburg zorgt er echter voor dat hij ook steevast diepe dalen kent. Afgelopen zondag selecteerde hij Kristoff (K), Degenkolb (SK), Cancellara, Sagan, Van Avermaet, Matthews, Cavendish, Bouhanni en Kwiatkowski. Deze combinatie bleek goed voor 158 punten en de dagzege.  

Op het podium kreeg Meeuws gezelschap van Stan van den Wildenberg en Pim Staals. Stan is de afgelopen seizoenen een toonaangevende renner in het klassiekerspel en bewijst met deze podiumplek dat zijn vorm al vroeg in orde is. Pim presteerde verrassend goed tijdens de openingsklassieker. Hij werd zaterdagnacht voorafgaand aan de koers tot late uurtjes gesignaleerd in het Tilburgse nachtleven. Even leek hij zelfs op de vuist te gaan met een beveiliger van de McDonalds, maar uiteindelijk kwam Staals zonder kleerschuren aan de start, met succes dus. Stef van Tongeren koos voor een andere voorbereiding. Hij ging zaterdag vroeg het bedje in, maar kwam desalniettemin niet verder dan een veertiende plek. De volgende keer kan hij dus beter ook de kroeg in gaan!  

Volgende zondag staat de tweede klassieker in het programma: Gent-Wevelgem. Aanpassen van je selectie kan tot zondag 12.00 uur.    

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Marijn23-03-2015

Haha, mijn jaren als nachtburgemeester zijn helaas voorbij... Misschien nu eens tijd voor minder wisselvallige resultaten!

Jesper Kuijpers24-03-2015

Marijn, je bent je wilde haren toch zeker niet verloren? (Ja, gedurfd, met mijn kapsel) Ben benieuwd naar je verdere resultaten dit seizoen!

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023