Mathijs Feijen aan het feest in de Giro

29-05-2017

U2, The Rolling Stones en Bruce Springsteen. Mannen op leeftijd. Die nog meetellen en het publiek vermaken. Mathijs Feijen kan in dit rijtje. Hij won de Ronde van Italië bij #Derootpool.

Tyler Hamilton. Won ooit een legendarische Touretappe na een kilometerslange ontsnapping. Alleen bleef hij het peloton voor. Een sleutelbeenbreuk hield hem niet tegen. Wat bleek? Hij gebruikte middelen waarmee je een olifant kan laten vliegen.

Mathijs Feijen. Wint een legendarische Giro d’Italia na een spannende slotfase. Hij bleef het Derootpeloton voor door Domenico Pozzovivo. Een verrotte rechterknie hield hem niet tegen. Wat zal later blijken?

Stel. Een renner op leeftijd maakt zijn debuut in het peloton en wint binnen afzienbare tijd een grote ronde. Fronsen we dan wenkbrauwen? Of klettert het applaus van de tribunes naar beneden? Mathijs Feijen heeft zich in recordtempo opgewerkt tot de top van het Derootpeloton. Vorig jaar stond hij voor het eerst aan de start, dit jaar wint hij de Ronde van Italië.

De Chris Horner van het Derootpeloton begon rustig aan de Giro, maar werkte zich zonder om te kijken naar de roze trui. Hij boekte geen enkele (solo)ritzege en pakte pas op de laatste zaterdag de felbegeerde leiderstrui over van de Piraat Mikel de Windt. Zijn uitgekiende selectie kende amper miskleunen en mocht af en toe rekenen op een gelukje (zoals bijvoorbeeld het vroege uitvallen van Rohan Dennis).

Maar goed. Roze staat hem wel. Kleurt goed met grijs. Hij is de dik verdiende winnaar van deze Giro! Een ronde die we door Tom Dumoulin nooit te nimmer zullen vergeten. Zo’n ronde kun je maar beter op je palmares hebben staan toch? Een dikke proficiat! 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024