Mennen wint het Klassiekerspel 2013!

14-10-2013

Mennen wint het Klassiekerspel 2013!Jesper Kuijpers, de man die niet alleen qua uiterlijk maar ook als het gaat om ervaring in het Derootpool peleton lijkt op Christopher Horner kent een opmerkelijk goed najaar. Door te winnen in Hamburg, tweede te worden in de Vuelta en nu met Parijs-Tours weer een overwinning toevoegt aan zijn inmiddels toch wel succesvolle wielercarierre. “Een klein griepje zorgde ervoor dat ik zaterdagavond ziek in bed moest blijven in plaats van los gaan op de beats in de lokale sporthal. Daardoor verscheen ik relatief aan de start van deze wedstrijd. In dit soort wedstrijden maakt dat gewoon het verschil.” Kuijpers mocht tevens het podium op voor een mooie derde plek in het eindklassement in het Klassiekerspel.

Rens Mennen ging helemaal los na dat hij erachter kwam dat hij met een ultieme spurt Simone Baart achter zich liet in het eindklassement. Hij maakte een mooi najaar nog mooier door in zijn regenboogtrui met slechts 29 punten Simone Baart te verslaan. Daardoor pakte hij in het klassement een voorsprong van 8 punten wat hem de overwinning opleverde. Dit najaar laat hij aan iedereen zien dat hij zijn falende kwaliteiten op de doellijn compenseert met zijn uitmuntende kwaliteiten op de finishlijn. “Het is voor mij een hele eer om het klassiekerspel te winnen, ik mag trots zijn dat ik nu tot het selecte gezelschap hoor dat ooit het Klassiekerspel heeft gewonnen.”

Waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. De grootste verliezer van de dag was Simone Baart. Ze probeerde het nog net als Jetse Bol de rest af te troeven door te kiezen voor van Avermaet als kopman, maar door niet te kiezen voor favoriet Degenkolb als Kopman moest zij op de laatste dag de eerste plek aan Mennen laten. Heel het najaar fietste ze al achter de feite aan, maar hield toch steeds knap stand. Het is juist dan extra pijnlijk om op de aller laatste dag een slechte dag te hebben. Maar ze heeft met haar debuutseizoen bewezen dat de kwaliteiten er zijn voor iets moois, maar dan moet ze deze wel benutten. Vergelijk het met een racefiets in de garage hebben staan, maar deze niet gebruiken om te fietsen.

Voor vele was het een mooi maar lang seizoen (voor sommige misschien wel een te lang seizoen) toch iedereen bedankt voor het mee doen aan het Klassiekerspel 2013.


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.