Pim Staals gaat als de brandweer in Omloop het Nieuwsblad

04-03-2019

Altijd spannend als er een koers voor de eerste keer op het programma staat. De gesmeerde kettingen rammelen nog net wat nerveuzer dan normaal. Parcourskennis is er amper, dus moet het gevoel als belangrijkste raadsman worden omarmd. Pim Staals ging de verleiding van de Omloop het Nieuwsblad met plezier aan.

De Omloop is zo’n koers waar sommige renners al met mooie veren staan te pronken. Anderen kunnen het wintervet maar met moeite afschudden. Daarom ontstaan er gelijk grote verschillen, die later in het seizoen kunnen doorwegen. Pim kwam ijzersterk uit de startblokken en liet door zijn formatie met Van Avermaet, Stybar, Lutsenko, Trentin, Naessen en Gilbert amper wat liggen.

Na afloop was Staals dan ook tevreden. “Ik ben blij dat ik deze koers in vuur en vlam heb kunnen zetten. Ik heb een kort lontje, maar dat kon ik vandaag gebruiken om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. Toen ik op de laatste klim aanzette, doofde de concurrentie definitief uit.”

Prowise-nieuwkomers Gert Rutjens en Joost de Bruijn moesten na afloop schoorvoetend toegeven dat dit niveau ze voorlopig te machtig is. Ze beloven beterschap. Vaste waarde Harry Weerts kwam op de kasseien amper vooruit en scoorde en schamele 29 punten. Hij geeft aan later dit jaar te pieken. Dat geldt ook voor Jos Meusen, die zich ‘lens’ schrok toen hij de goede benen van de concurrentie vastlegde.

Let op: aanstaande zaterdag Strade Bianche. Lever je team in voor zaterdag 12.00 uur.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.