Preview Ronde van Italië

01-05-2013

Preview Ronde van ItaliëDe organisatie heeft een gevarieerd parcours uitgetekend. Van de smalle straatjes van illustere Italiaanse plaatjes naar fameuze Col du Galibier in Frankrijk. Sprinters komen aan hun trekken, maar ook klimgeiten krijgen een paar uitdagende etappes voorgeschoteld. Ook is er een lange tijdrit in het parcours opgenomen, ongetwijfeld een kolfje naar de hand van Tourwinnaar Wiggins. Er gaan stemmen op dat een lange tijdrit de Giro vroeg zal beslissen, maar de tijdrijdersdiscipline hoort nu eenmaal bij de wielersport. Opgelopen achterstanden in de rit tegen de klok kunnen vervolgens worden goed gemaakt in de loodzware laatste week, die bovendien een klimtijdrit bevat. Spektakel gegarandeerd.

Ook het peloton van Deroot is klaar voor de start. Leon van Exel wordt door menigeen als absolute topfavoriet gezien. Hij koerste vooraan in de klassiekers en heeft veel ervaring in het winnen van grote rondes. Eind vorig jaar won hij bijvoorbeeld de Ronde van Spanje na eindsprintje met Oliver Bartmann. Afgelopen week toonde Van Exel bovendien zijn hoogvorm door de Ronde van Romandië overtuigend te winnen. Piekt hij te vroeg? Of zien we over drie weken Leon opnieuw met de bloemen zwaaien?  Een andere favoriet is Ralf de Haas, die vorig jaar op slimme wijze de Giro op zijn naam schreef. Door ijzersterke troeven en geen slechte dagen, bleef hij de concurrentie voor. Dit seizoen wil het allemaal niet zo lukken met de oud-winnaar. Hij eindigt regelmatig net voor de bezemwagen en heeft nog niet echt kunnen imponeren. Het zou echter zomaar kunnen zijn dat hij professioneel verstoppertje heeft gespeeld.

Andere favorieten zijn de verrassingen van dit seizoen  Simone Baart en Jitze Glas. Al is het twijfelachtig of eerstgenoemde aan de start verschijnt. Ook houden we rekening met Maarten Henkelman (oud-winnaar op trainingskamp in Azië), Jesper Kuijpers (oud-winnaar), Rens Mennen (vormpeil) en Stef van Tongeren (winnaar Luik-Bastenaken-Luik).

Favorieten volgens Derootpool.nl
***
Leon van Exel
**
Ralf de Haas, Jitze Glas
*
Stef van Tongeren,  Jesper Kuijpers, Rens Mennen

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.