Rens Mennen is de nieuwe Wereldkampioen.

29-09-2013

Rens Mennen is de nieuwe Wereldkampioen.Heel het seizoen rijd Mennen al rond als één van de sterkste, maar verder als enkele podium plaatsen kwam hij niet. Hij reed dit seizoen rond zoals hij het Tilburgse nachtleven bepaald, opvallend sterk maar scoort zelden. In Florence was het eindelijk raak voor deze jongen. Door de sterke Spaanse troepen pakt hij de regenboogtrui zoals hij nooit een bal pakt in de zaal, op overtuigende wijze.  Hij pakte niet alleen het goed hij steeg ook nog naar een 3e plek in het klassement en staat slechts 31 punten achter op de nummer 1.

Het overige podium bestond uit de verrassend genoeg uit Stef van Tongeren en Tom Kooken. Zo slecht als ze waren in de Vuelta zo goed waren ze tijdens dit WK. Van Tongeren deed met zijn tweede plaats ook goede zaken in het klassement, hij verkleinde zijn voorsprong tot nummer 1 Simone Baart tot slechts 28 punten. Met nog maar twee wedstrijden voor de boeg is het klassiekerspel alles behalve beslist.

Aankomende zondag is alweer de volgende afspraak met de Ronde van Lombardije. Hopelijk faalt Leon van Exel dan niet zoals hij vandaag faalde in zijn Italië.


Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023