Ronde van Vlaanderen prooi voor Mennen

07-04-2015

Ronde van Vlaanderen prooi voor MennenPlots was ie daar. Als een duveltje uit een doosje. Je ziet hem de eerste koersen amper in beeld, maar dan slaat hij keihard toe. De ijzersterke Rens Mennen schreef de Ronde van Vlaanderen bij op zijn palmares. Hij werd op het podium vergezeld door de eveneens goed koersende Simone Baart en Frank Beerten.  

Rens Mennen, je weet dat hij gevaarlijk is, maar toch ontsnapt hij regelmatig aan ieders aandacht. Een beetje als een griepvirus dat vroeg of laat toeslaat omdat je vergeet je jas dicht te doen als het waait. Mennen is de leepste der wielrenners. Amper een trap teveel, maar elke pedaalslag is resoluut raak. De oud-winnaar van het klassiekerspel selecteerde een fraaie formatie: Kristoff (kopman), Terpstra (schaduw), Sagan, Stybar, Vanmarcke, Degenkolb, Boom, Greipel en Van Avermaet. Niet alleen voorspelde hij dus de winnaar en de nummer 2 correct, maar op Vanmarcke na scoorde elk teamlid punten. Zelfs Greipel, die het spurtje won voor de 15e plek scoorde zo een puntje voor Mennen.
 

Simone Baart had alle reden tot balen. Ook zij selecteerde Kristoff (kopman) en Terpstra (schaduwkopman), waarvoor hulde, maar helaas voor de knapste renster uit het peloton was de rest van haar selectie niet goed genoeg voor de eindzege. Wel is Simone de nieuwe leider in het algemeen klassement. Baart vertoeft de laatste tijd regelmatig op het water in haar zeilboot, maar kan zich misschien beter toeleggen op de koers. Als ze meedoet, is ze gelijk succesvol, zie 2013.  

Mindere prestaties waren er van Sjoerd Verbraak en Toine Vos. Hun selecties kwamen niet verder dan een rol op het tweede plan, waar verrassend ook Stan van den Wildenberg vertoefde. Ondertussen is Roel Smolders uit het klassement verdwenen. Drie keer je team niet inleveren betekent zonder pardon uit koers.  

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023