Scholten en Tijsen overwinnen de kou van Sanremo

17-03-2013

Scholten en Tijsen overwinnen de kou van SanremoScholten en Tijsen scoorden allebei 112 punten. Daarmee bleven ze de andere podiumgangers (Jitze Glas, Stan van den Widenberg en Marijn Meeuws) met 99 punten ruimschoots voor. Ook Leon van Exel (96) en nieuwkomer Simone Baart (92) verdienden een eervolle vermelding van de speaker.

Voor Machiel Scholten was zijn gezamenlijke overwinning de bevestiging dat zijn trainingskamp in Zuid-Amerika het juiste effect heeft gehad. In een land dat bekend staat om zijn biefstukken (remember 0,0000005) zette hij zijn toch al imposante schouderpartij extra kracht bij.  De Poggio is geen partij meer voor je als je gemakkelijk 150 kilo kunt bankdrukken. Het gerucht gaat zelfs dat hij in Argentinië menig wielerstuur kapot heeft getrokken bij het aanzetten voor een sprintje. Scholten, die inmiddels te boek staat als krachtpatser, is al jaren een groot talent. Echter, pas in 2013 lijkt hij volledig tot ontbolstering te komen.

Zijn collega-winnaar Dennis Tijsen klonk de kou als muziek in de oren. De geboren volkszanger moest jaren lang genoegen nemen met een rol in de schaduw. In La Primavera speelde hij echter volledig de eerste viool.  Ook Tijsen staat al jaren op het lijstje van veel kenners. Zijn muzikale talent wist altijd tot ontplooiing te geraken, maar zijn fietsbenen vonden zelden de spotlight. Hoe anders was het afgelopen zondag. Samen met Scholten imponeerde Tijsen op de flanken van de Italiaanse kuitenbijters. 

Opvallend waren de prestaties van de toprenners uit verleden seizoen. Stef van Tongeren, vorig jaar nog eindwinnaar, moest genoegen nemen met een plekje in de achterhoede. Van Tongeren had zichtbaar moeite met de ijskoude temperaturen en kon geen hoofdrol vertolken. Ook zijn grote concurrent Frank Beerten kwam niet heel veel verder dan de bezemwagen. Beerten, wiens coupe regelmatig te vergelijken is met die van cortisonen-Gilbert, haalde slechts 78 punten en werd zo zelfs gedeeld laatste. Die eer deelde hij met Ralf de Haas. De Haas, in 2012 winnaar van de Giro, lijkt zijn roze droom uiteen te zien spatten.

Aanstaande zondag trekt het Derootpeloton naar België waar Gent-Wevelgem op het programma staat.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023