Sluwe Vos wint San Remo

20-03-2017

Sluwe Vos wint San Remo

Toine Vos heeft de eerste klassieker van het seizoen op zijn naam geschreven. Zijn keuzes voor Kwiatkowski én Alaphilippe bezorgen hem de overwinning in de openingskoers van het seizoen. Pim Staals en Sjoerd Verbraak completeerden het podium van Milaan – San Remo.

Toine Vos deed weinig fout in Milaan – San Remo. De sluwe Vos koerste de hele dag in de eerste gelederen van het peloton. Zodoende reageerde hij attent toen Pim Staals een aanval plaatste op de Poggio. Trainingsbeest Staals, die tegenwoordig fristi drinkt in plaats van bier, keek niet achterom en reed in één ruk door naar de streep. Met ene Jessie D. in zijn achterhoofd, was Staals niet te stoppen en vroeg niet om overnemen.
 
Zodoende was het voor de sluwe Vos een koud kunstje om te profiteren van het beulswerk van Staals. Tijdens de eindsprint kwam Vos als een duveltje uit een doosje om Staals met een bandbreedte te kloppen. Op het volleyveld rondt Vos wel vaker voorbereidend werk van Staals af, maar nu gebeurde het ook tijdens de openingsklassieker van het nog prille wielerjaar.
 
Vos stopte na afloop zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. “Voor mij stond de gehele winter in het teken van deze wedstrijd. Fantastisch dat ik dit monument op mijn palmares mag bijschrijven.” Staals was na afloop minder tevreden. “Wat een sluwe renner, die Vos. Hij is zijn streken zeker nog niet verleerd. Maar het is ook mijn eigen schuld, ik had meer moeten pokeren.”

Het werd tijdens de wedstrijd duidelijk dat Leon van Exel nog wat werk te verrichten heeft. Met een postuur dat deed denken aan de beste jaren van Jan Ullrich verscheen hij aan de start van de koers. Die maanden vakantie in het buitenland hebben hem duidelijk geen goed gedaan. Ook de winnaar van vorig jaar, Lucien Staals, kwam niet goed uit de startblokken. De Pony deed het rustig aan en was nog lang niet in galop of draf.

Het kan echter altijd slechter: Daan Kwaspen verscheen te laat aan het vertrek en mocht in de bezemwagen plaatsnemen. Een valse start met 0 punten.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023