Sprintduel Beerten en Mennen in Gold Race eindigt onbeslist

16-04-2018

Voor het eerst in 2018 leverde een Derootpool wielerklassieker geen overwinnaar op. Frank Beerten en Rens Mennen eindigden precies gelijk en zodoende werd er geen winnaar op de erelijst bijgeplaatst.

Normaal wint Frank Beerten waar hij wil. Zeker in zijn Amstel Gold Race. Waar hij elke bocht kent en elke vierkante meter wegdek staat volgespoten met zijn naam. Rens Mennen beschikte echter over een fantastisch stel benen en gaf tijdens de Nederlandse klassieker geen millimeter toe. In de eindsprint dreven de twee kemphanen elkaar tot het uiterste. Tot een winnaar kwam het echter niet: ze scoorden allebei 71 punten.

Het duo reed de rest van het peloton op achterstand door het selecteren van winnaar Valgren. Ook de al het hele seizoen sterk rijdende Mikel de Windt selecteerde de Deen, maar de biljartbalklimmer moest Frank en Rens laten gaan tijdens de laatste beklimming van de Bemelerberg. Hij was wel goed voor de laatste vrije plek op het podium.

Er waren tijdens de Amstel Gold Race ook een aantal renners die door de mand vielen. Roel Smolders mistte de start zelfs volkomen. Ook Stef van Tongeren heeft dit jaar moeite de pedalen te vinden. Waar blijft zijn piekmoment? Giro-winnaar Mathijs Feijen ging op hoogtestage met vrouwlief in de Ardennen en betaalde daar tijdens de koers de tol voor. Mikt hij op een nieuwe roze trui?

Let op: WOENSDAG Waalse Pijl! 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023