Tour de France prooi voor Kwaspen

12-08-2014

Tour de France prooi voor KwaspenNa drie weken strijden in het land van stokbrood en wijn mag Daan Kwaspen zich de terechte winnaar van de Tour de France noemen. Met zijn keuzes voor Pinot, Bardet en Van Garderen was hij absoluut de verdiende man in het geel. Ook Jan van Moorsel en Stef Bogers mogen met podiumplekken terugkijken op een geslaagde Ronde van Frankrijk.  

Het duurde even, maar uiteindelijk was Daan Kwaspen de man die het eindklassement aanvoerde. Doordat renners als Dumoulin (Jan van Moorsel) en Majka (Maarten Henkelman) het hem nog flink lastig maakten, moest Daan tot het einde bibberen, maar uiteindelijk ging hij er wel met het geel vandoor. En terecht. Als één van de weinigen selecteerde de talentvolle ronderenner Pinot, Bardet én Van Garderen. Drie troeven in de top zes van het eindklassement, dan heb je met recht goed je pooltje ingevuld. Het is de eerste échte grote overwinning van Kwaspen in het peloton van Deroot, proficiat!  
Ook Jan van Moorsel, Stef Bogers, Stan van den Wildenberg en Jeroen Henkelman mogen met posities in de top vijf het eindklassement gewag maken van een succesvolle Tour. Good-old Van Moorsel liet zien dat hij zijn wilde haren nog lang niet verloren is. Stef Bogers rijdt voor het tweede jaar op rij in de top5 van de Tour, heel knap. Giro-winnaar Stan van den Wildenberg wist zijn Italiaanse vorm nog een stukje te rekken en eindigde sterk als vierde. Jeroen Henkelman is de verrassing in de top vijf, de langste renner uit het peloton presteerde drie weken lang goed.  

De bergtrui viel eveneens ten deel aan eindwinnaar Daan Kwaspen, het sprinttricot ging naar dijenkletser Roel Derks.  

Op naar de Vuelta!

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023