Unicum: Parijs-Roubaix zonder winnaar

16-04-2015

Het archief van #Derootpool staat vol met memorabele gebeurtenissen en afgelopen zondag werd daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Parijs-Roubaix gaat de boeken in zonder winnaar. Mike Bogers en Mikel de Windt scoorden beiden 156 punten.  

Het is al jaren een vaste regel in de statuten van Derootpool. Eindigen twee renners samen op de eerste plaats, dan wordt er geen winnaar aangewezen.  In de praktijk komt dit bijna nooit voor, zeker in grote rondes, maar tijdens Parijs-Roubaix was het weer eens zover. De sterk presterende Mike Bogers en ‘good old’ Mikel de Windt scoorden beiden het sterkte aantal van 156 punten.
 

156 punten na een middag kasseien is niet niks. Beide kleppers selecteerden Degenkolb (kopman) en Stybar (schaduwkopnan) en voegden daar Terpstra, Vanmarcke, Van Avermaet, Kristoff, Boom, Wiggnes en Sagan aan toe. Ook Leon van Exel ontwaakte op de kasseien uit een winterslaap. Na een zware koers ging hij er met de laatste podiumplek vandoor.  

Teleurstellend waren de prestaties van Simone Baart, Stef van Tongeren, Oliver Bartmann en Dennis Tijsen. Zij dokkerden naar matige puntenaantallen en zien hun klassementen schade oplopen.  

Volgende week zondag start het heuveldrieluik. Tijd voor andere renners en pittige klimmetjes.  Veel succes! 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.