Unieke dubbeslag voor Grazende Pony

14-09-2015

Aan het rijtje van beroemde grazers kan een naam worden toegevoegd. Sprak men vroeger over Salinero en Totilas, nu mag Grazende Pony met viltstift aan dit illustere keurkorps worden toegevoegd. Hij schreef namelijk na de Tour de France met overtuiging de Vuelta op zijn naam.

Grazende Pony bleek deze Ronde van Spanje een klasse apart. Waar anderen ‘ruiters’ steevast enkele balken aantikten, wist Lucien Staals alle hindernissen zonder problemen te omzeilen. Ook in de vrije kuren bergop was GP (de concurrentie heeft deze afkorting omgedoopt tot Groot Probleem) steevast niet bij te benen. Hij declasseerde de concurrentie tot in het niets trappende mislukkelingen. Een bijzondere prestatie om in één jaar de Tour en de Vuelta te winnen. Waarvoor respect en hulde. De concurrentie dankt god op zijn blote knieën dat GP niet meedoet aan het wereldbekerspel.

Het podium werd deze Vuelta gecomplementeerd door Jasper Beerten en Jesper Kuijpers. Beerten bleek deze ronde en taaie klant en verdient een plekje als nummer twee in het klassement. Kuijpers won en passant de GP Quebec, maar moest in Spanje genoegen nemen met een derde plek.

Deze Vuelta maakte Esteban Chaves het grote verschil. Zijn 58 punten schonken GP de zege. Daar konden de prestaties van Roche, Van Poppel en consorten niets meer aan veranderen. Lucien scoorde deze Vuelta 617 punten. Ter vergelijking: vorig jaar scoorde winnaar Rens Mennen er 742. Het jaar daarvoor won Maarten Henkelman de Vuelta met 624 punten. 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023