Van den Wildenberg sprint het snelst

02-04-2014

Van den Wildenberg sprint het snelstDe voorspelde massasprint in Gent-Wevelgem was een prooi voor Stan van den Wildenberg. In de laatste tientallen meters drukte hij de pedalen het hardst richting het asfalt om zodoende Leon van Exel en Frank Beerten af te troeven.

In al het klassieke voorjaarsgeweld is Gent-Wevelgem eigenlijk een vreemde eend in de bijt. De koers kan qua historie niet tippen aan bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen en heeft ook op het gebied van het parkoers weinig uitschieters. Toch is het een toevoeging aan je palmares die je niet laat liggen.

Iedereen voorspelde een massasprint en zo geschiedde. Alle aanvallen werden tot de orde geroepen en aldus stormde het peloton op de finish af. In de hectische laatste kilometer bleek uiteindelijk Stan van den Wildenberg de snelste. Stan staat al jaren als een talent te boek, wint regelmatig, maar een échte grote zege - grote ronde of eindzege klassiekerspel - ontbreekt op zijn palmares. Zijn keuze voor Sagan als kopman, Degenbolb schaduwkopman en het selecteren van Demare en Vanmarcke bleek doorslaggevend.

Voor nieuwkomer Daan Kwaspen is vooralsnog een plekje in de middenmoot weggelegd. De robuuste Kwaspen heeft moeite zijn talentvolle jeugdprestaties om te zetten in klinkende resultaten bij de grote jongens. We geven hem maar het voordeel van de twijfel. De winnaar van Milano-Sanremo - Maarten Henkelman – had ook moeite zijn topvorm te verzilveren. Een week geleden troefde hij iedereen af, deze keer kwam hij er niet aan te pas in de massasprint. Pim Staals lijkt zich amper met koersen te bemoeien, hij richt zich op een carrière als volleyballer en doet dat niet onverdienstelijk.

De eindwinnaar van vorig jaar, Rens Mennen, heeft duidelijk niet dezelfde middelen als in 2013 ter beschikking. Hij komt geen meter vooruit.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.