Van den Wildenberg wint bloedstollende Roubaix

10-04-2016

Parijs-Roubaix was een wedstrijd voor echte kerels. Urenlang koersen met het hol open. Uiteindelijk bleek in het peloton van #Derootpool Stan van den Wildenberg de sterkste. Een prestatie om kei trots op te zijn.

Alle voorbeschouwingen voorspelden een duel tussen Cancellara en Sagan. En een wedstrijd tussen de regendruppels. Uiteindelijk verliep het allemaal compleet anders, maar wat een heerlijke wedstrijd was het! Geniet ervan, want tijdens Gold Race kon het wel eens een stuk minder spektakel zijn. Uiteindelijk drukte Stan van den Wildenberg zijn wiel als eerste over de meet. Zijn keuzes voor Sagan (kopman) Vanmarcke, Boonen, Stannard en Hagen maakten het verschil.

Ook Leon van Exel kwam weer eens bovendrijven in Roubaix. Ondanks dat hij qua fysieke lengte regelmatig moeite heeft met het spelletje ‘belletje trekken’, toonde hij zich vandaag een grote kerel. Op zijn miniatuur fietsje dokkerde hij over de kasseien als een zeeman over de golven. Van Exel na afloop: “Mijn vorm zit duidelijk in een stijgende lijn. Net als de lengte van mijn baard trouwens. Mijn trainingsstages in het buitenland werpen duidelijk hun vruchten af.” Na afloop stelde de UCI gelijk een onderzoek in naar Van Exel, die er wel een erg tropisch rooster op nahoudt. Naar verluidt gaf hij zijn locatie al eenmaal niet goed door, waardoor hij een controle miste.

Parijs-Roubaix is al jaren de droomkoers voor Jordy Drieman. Niemand is zo gebouwd voor deze koers als Jordy. Of het moet Oliver Bartmann zijn. Ondanks dat Drieman de hele dag zorgvuldig uit de wind werd gehouden, kwam hij op het einde te kort. Drieman: “Dit zit er dik in. Dit is pas mijn eerste seizoen bij #Derootpool. Hoewel ik niet voor de overwinning meedeed, parkeer ik deze ervaring op mijn bagagedrager. Ik kom sterker terug.”

Dé Grazende Pony maakte een stevige misser in Roubaix. Zo zie je maar, niemand kan een heel seizoen foutloos blijven. De strijd in het algemeen klassement is daardoor weer spannend. Volgende week zijn uw organisatoren (TV JK SVT) naar Valkenburg, dus is de stand wat later online.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.