Van Tongeren en Meeuws bedwingen Ardennen

01-05-2014

Tijdens de Waalse-Pijl en Luik-Bastenaken-Luik verschenen twee oude rotten terug aan het wielerfront. Op woensdag wist Stef van Tongeren nipt zijn wiel als eerste over de meet te drukken en op zondag was de flamboyante Marijn de aller slimste tijdens La Doyenne.  

Het was millimeterwerk, die sprint tijdens de laatste zware meters van de Waalse-Pijl. Maarten Henkelman en Stef van Tongeren waren bevangen in een heuse dans richting de streep. Uiteindelijk drukte Stef zijn wiel, en daarmee slechts één puntje voorsprong hebbende, als eerste over de streep. Het verschil werd gemaakt door de Nederland TJ Slagter en daarmee won Stef zijn tiende klassiekers. Een absolute topprestatie.  

Zondag was het de beurt aan Marijn om te stralen. De fanatieke DJ wist te profiteren van een tumultueuze eindsprint in Ans. Met enkele laatste krachtige rukken aan het stuurleder hield hij klassement-toppers als Stan van den Wildenberg en Leon van Exel achter zich.  

Na alle voorjaarsklassiekers wordt het #Derootpool-klassement aangevoerd door Leon van Exel. Hij verdedigt een kleine marge op Stan, Maarten Henkelman volgt op ruimte achterstand op een derde plek. 

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024