Vlassak dronken van geluk na 'Amstel'

18-04-2017

De ster van Frans Vlassak is rijzende. Zijn status in het peloton schiet als een komeet omhoog. Afgelopen zondag won hij zelfs Nederlands enige topklassieker: de Amstel Gold Race.

Frans Vlassak heeft zich opgewerkt tot de sterkste renners van het peloton. Hij bewees zijn kennis én kunde in de Amstel Gold Race. Met Kwiatkowski (K) en Gilbert (SK) was hij de concurrentie te slim af. Let u even op de rest van zijn team: Colbrelli, Matthews, Van Avermaet, Swift (niet gestart), Rowe, Bennet en Benoot.

Ook Jos Meusen (2e) presteerde sterk tijdens de paaswedstrijd. Niet gek. Jos is al weken verzot op een kip. Elk moment dat vraagt om een kippenfoto, wordt door Jos benut. Deze paaswedstrijd was dan ook een eitje voor de man zich kiplekker voelt achter de camera. Jos weet als geen ander situaties op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit maal was dat de grote plaat, waarmee hij de Cauberg op denderde.

Ook ‘pedaleur du charme’ Oliver Bartmann meldde zich bij de beste renners tijdens de Amstel Gold Race. Oliver is al jaren zijn gewicht in goud waard in het peloton. De Jan Ullrich van Cranendonck en omstreken fladdert als nooit te voren en behaalde zelfs het podium tijdens de AGR. Daarmee deed hij stukken beter dan Leon van Exel en Pim Staals. Deze twee kleine lichtgewichten stapten tijdens de koers af om op de foto (*Jos plaatst foto van kip) te gaan met ‘vaders’ van bekende wielrenners. Met name Leon was na de ontmoeting met de vader van Colbrelli een emotioneel wrak. Hij mijmerde over pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse lekkernijen. Zijn uitkreet ‘Ponte Vecchio verdomme’ galmde nog uren tussen de Limburgse heuvels.

In het algemeen klassement blijft Frank Beerten uiteraard leider. Sommige dingen veranderen niet. Zelfs niet als de paashaas geweest is. (*Jos plaatst foto van kip). Woensdag de Waalse Pijl!   

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.