Voorbeschouwing: Amstel Gold Race

12-04-2013

Voorbeschouwing: Amstel Gold RaceWaar we hebben genoten van de mooie kasseienwegen is het toch tijd voor verandering. De kasseien maken plaats voor strakke, bochtige, heuvelachtige weken. Deze week trekt het peleton via de Zuid-Limburgse Heuvels van de Amstel Gold Race naar de Waalse Ardennen  van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Maar zondag beginnen we met Nederlands enige klassieker de Amstel Gold Race.

Waar vorig jaar ene Enrico Gasparotto de verassende winnaar was is er bij Derootpool één renner die al jaren heer en meester is op de Cauberg. Frank Beerten wist maarliefst 5 keer achterelkaar als eerste de meet te passeren boven op de Cauberg, 4 keer in de Amstel Gold Race en 1 keer op het WK. Zelf wil hij graag vergeleken worden met Gilbert. Maar in werkelijkheid wil Gilbert graag vergeleken worden met Frank Beerten. Het is niet de vraag wie er zondag gaat winnen maar wie er tweede wordt!

Jesper Kuijpers is gebrand op een goed resultaat. Als je alleen al zijn team bekijkt zie je dat hij een doel heeft gemaakt van aankomend drieluik. Maar anders is het ook, wil hij nog een kans maken op een goede eindklassering moet hij hier een start maken. Hij is niet de enige die als ze er nog iets van willen maken zondag moeten presteren.

Jitse Glas zal zondag moeten bewijzen om te kunnen gaan met de druk van de eerste plek en de verandering van parcours. De man lijkt in topvorm maar kan hij ook klimmen?Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.