Voorbeschouwing: Gent-Wevelgem

23-03-2013

Voorbeschouwing: Gent-Wevelgem Na een ijskoude Milaan-San Remo in apocalyptische omstandigheden is het morgen tijd voor Gent-Wevelgem in soortgelijke weersomstandigheden. Waar er onzekerheid heerst bij de organisatie wat te doen met het parcour en daarvoor in afwachting is van wat het weer doet, staat het Derootpeloton te springen om van start te gaan in de tweede klassieker van het jaar.

Gent-Wevelgem een klassieker die vaker in een massasprint eindigde dan in een onverzettelijke mercxiaanse solo. Een klassieker met vele historische en legendarische winnaars. Tevens de klassieker die in 2009 de doorbraak betekende van een jonge Noor. Deze Noor, Edvald Boasson Hagen, heeft dit jaar een plaatsje weten te veroveren in het team van elke deelnemer van het Deroot Klassiekerspel.

Voor de derde keer zal Gent-Wevelgem op het programma staan van het Klassiekerspel. Deze Klassieker is de samen met de Waalse Pijl de jongste klassieker van het klassiekerspel. Enkel Maarten Henkelman, Frank Beerten en Stan van den Wildenberg wisten in Wevelgem de streep als eerste te passeren.

Van dit rijtje renners lijkt enkel Stan op basis van zijn 5e plek in San Remo een kans te maken om weer te mogen juichen in Wevelgem. Henkelman is dat jaarnamelijk niet aan de start verschenen van het klassiekerspel, volgens sommige voor een sabbatical jaar, andere beweren dat hij gevlucht is naar het verre Azië vanwege de dopinggeruchten en weer andere vertellen ons dat hij zich in het verre oosten aan het voorbereiden is op de Ronde van Italië.


Beerten daarentegen lijkt te worstelen tegen zichzelf. De man de winter inging met maar één naam in zijn team, Marco Marcato. Deze renner zorgde er met een zege voor dat Beerten zijn leidende positie van het Klassiekerspel 2012 op het allerlaatste moment verloor. Daarop volgde in de winter een andere tegenslag toen hij in de winter door een partijdige carnavalsjury weer een bijna zekere zege door zijn vingers zag glippen. Gezien zijn dramatische optreden in La Primavera lijkt hij deze tegenslagen nog steeds niet te hebben verwerkt.

Renners die we wel degelijk tot de favorieten mogen rekenen zijn Erik Hovens en Dennis Tijsen. In San Remo konden ze niet beslissen wie de sterkste was daarom verdeelde ze de bloemen. Zal deze strijd in Wevelgem wel beslist kunnen worden. Of gaat één van de outsiders er met de ruikers vandoor.

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023