Voorbeschouwing: Milaan-San Remo

15-03-2013

Voorbeschouwing: Milaan-San RemoMilaan-San Remo is net als altijd de openingskoers van het Klassiekerspel. Een heroïsche wedstrijd met heroïsche weersomstandigheden, het beloofd een koers te worden die zo tegenstrijdig is met zijn bijnaam. La Primavera betekend namelijk letterlijk de lente, het weer zal eerder het soort weer zijn dat past bij de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of de Ronde van Lombardije. De renners zullen sneeuw, regen en modder moeten trotseren om te kunnen duelleren op de flanken van La Mani, de Cipressa en uiteraard de Poggio om de winnaar te bepalen op de Lungomare.

Maar de grote vraag is hoe het is met de renners van het Klassiekerspel, zijn ze tijdig ontwaakt uit hun winterslaap om mee te strijden voor de zege in La Primavera en belangrijker nog de eindzege van het Klassiekerspel. Zijn het de bekende klassiekerspecialisten Leon van Exel, Stef van Tongeren en Frank Beerten die weer de klassiekers zullen beheersen? Of zijn het de grote ronde renners van weleer Jesper Kuijpers en Maarten Henkelman die dit jaar hun kansen gaan wagen in de klassiekers en eindelijk weer eens succesvol zullen zijn? Of toch de vaders van het peleton Mikel de Windt, Ralf de Haas, Koen van Laarhoven en Pim Staals die kunnen teren op ervaring of de jongen honden Erik Hovens, Rens Mennen en Stan van den Wildenberg die onbevangen de strijd aangaan? Maar wie weet zijn het de outsiders Dirk van Tulden, Marijn Meeuws, Toine Vos, Tom Kooken en Harry Weerts die dit jaar (weer) een doel maken van de eindzege.

De deelname van de man die bekend is geworden met zijn drie Vuelta zeges lijkt helaas onzeker. Volgens de geruchten lijkt het erop dat deze Maarten Henkelman in navolging van onder ander Lance A., Michael R. en Michael B. ook openlijk dopinggebruik wil gaan bekennen. Henkelman wordt namelijk al tijden achtervolgt door het dopingspook. Dat hij zijn eerste grote zege boekte in Spanje was volgens vele meer dan logisch, Spanje is namelijk het land van de dopingtolerantie. Zijn whereabouts vertellen ons dat hij in Azië zou verblijven, is dit wel zo? Traint hij niet ergens in Italië met de nodige verboden middelen in zijn lijf of heeft hij juist gekozen voor Azië vanwegen de celbuterol? Bronnen binnen het OM bevestigen dat als Henkelman naar Europa komt, hij zal worden gearresteerd vanwege betrokkenheid in meerdere dopingschandale. Vanuit Azië kregen we enkel een wel bekende geen commentaar te horen.

Na 9 jaar Klassiekerspel kent Milaan-San Remo 9 winnaars, er is dus nog nooit iemand geweest die twee keer het hoogste treetje van het podium mocht betreden. Oliver Bartmann is de laatste winnaar van deze Klassieker. Kan hij dit kunstje herhalen? Komt er een 10e winnaar bij of blijft het bij 9 verschillende winnaars? Zondag zullen we het weten.


Delen:
Volgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023