Voorbeschouwing: Parijs-Roubaix

05-04-2013

Voorbeschouwing: Parijs-RoubaixAanstaande zondag is het Parijs-Roubaix. Deze klassieker is misschien nog wel de enige echte klassieker. Renners worden over wegen gestuurd die nog zijn aangelegd door Napoleon de derde. Wegen die zo slecht zijn dat ze 364 dagen per jaar alleen worden gebruikt door boeren en hun tractoren. Maar op één dag in het jaar zijn deze wegen het strijdtoneel van het wielerpeloton, die dag is zondag 7 april tijdens Parijs-Roubaix.

Doordat Monsieur Roubiax (Niet Roger de Vlaeminck maar Tom Boonen) niet aan de start verschijnt is er In tegenstelling tot andere jaren maar één favoriet, Fabian Cancellara. Bij Deroot zijn er gelukkig veel meer favorieten voor de ‘Hel van het noorden’ en als er één iemand bovenuitsteekt is het wel Jitste Glas. De goede man rijd als ene Richie Porte, waar hij voorheen nog als goede middenmoter mee reed eindigt hij dit jaar minimaal op een tweede plek. Vorige week kon hij echter zijn favorietenrol niet waar maken. Nu wel?

Frank Beerten, tweevoudig winnaar, toont met zijn zege in Oudenaarde aan dat hij een man is waar opgelet moet worden. Tom ‘Magnus’ Kooken, samen met Beerten en van Laarhoven(gestopt) recordhouder van deze wedstrijd, is een man waar rekening mee moet worden gehouden zodra er stenen op het parcours zijn opgenomen. Al kwam hij in Vlaanderen niet verder dan een matige 10e plek.

Iemand die niet uit oog verloren mag worden is debutante Simone Baart. Met een knappe 4e plek in het klassement kent ze een bijzonder mooie start van haar debuutseizoen. Kan ze deze lijn doortrekken of houd het in Roubaix op?

Maar twee renners die niet vergeten moeten worden zijn Leon van Exel en Machiel Scholten. Leon van Exel is naar verluit in navolging van Team SKY op trainingskamp geweest in Tenerife, levert het hem wel succes op?

Machiel Scholten daarentegen kiest voor het exotische Thailand om zich voor te bereiden op de Hel, niet de beste plek om je voor te bereiden op een zware wedstrijd. Aan deze ex-winnaar om het tegendeel te bewijzen. 

Favorieten volgens Derootpool.nl
***
Jitse Glas

**
Frank Beerten, Tom Kooken

 *
Machiel Scholten, Leon van Exel, Simone Baart

Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Robin staals731
2Vive le Velo711
3Turbokoen707
4Dennie's Cycling Team702
5CT Stevens684
Bekijk competitie Vuelta 2023