Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen

29-03-2013

Voorbeschouwing: Ronde van VlaanderenAanstaande zondag staat heel Vlaanderen even stil. Niet voor een concert van Clouseau of een persconferentie van Elio di Rupo. Nee, zondag is het tijd voor de allerbelangrijkste gebeurtenis van het jaar binnen de Belgische landsgrenzen: de Ronde van Vlaanderen.

Sinds vorig jaar kent 'Vlaanderens Mooiste' een hertekende finale. De historiek van de Muur van Geraadsbergen werd ingeruild voor een nieuw slotstuk met de Oude Kwaremont en de Paterberg als ultieme scherprechters. De mannen met een vlijmscherpe punch proberen hier de stervende zwanen uit het wiel te kletsen. Vorig jaar waren Tom Boonen, Filippo Pozzato en Alessandro Ballan de sterke beren op de Kwaremont. Gedrie├źn reden ze naar de streep in Oudenaarde waar Boonen zijn stalen ros als eerste over de meet drukte.

Ook het peloton van Deroot bereidt zich volop voor op De Ronde. Omdat er bij Deroot nog geen echte kasseienkoersen zijn verreden, is het een beetje gissen naar de vorm van de renners. Ongetwijfeld zit Jitse Glas bij de sterkste in de koers. Glas won op overtuigende manier Gent-Wevelgem en beschikt over uitstekende papieren. Ook de lepe Marijn Meeuws toonde de afgelopen weken hoogvorm. De glamourboy van het peloton is al jaren een geniepige sluipmoordenaar die regelmatig een koers meepakt. Een andere coureur waarmee we rekening moeten houden is Tom Kooken. De meervoudig oud-winnaar sluipt richting de top van het klassement en is in Vlaanderen altijd gevaarlijk. Bovendien is de winnaar van vorig jaar, Toine Vos, altijd een belangrijke factor in dit soort wedstrijden. Vos speelt regelmatig met de pedalen, maar heeft elk jaar wel een slechte dag. Als hij in Vlaanderen echter een goede dag heeft, dan konden de bloemen wel eens voor hem zijn.  Tenslotte moeten we letten op Machiel Scholten en Dennis Tijsen. De man met de brede schouders en 'Den Den' wonnen gezamenlijk de openingskoers en proberen die vorm door te trekken. 

Favorieten volgens Derootpool.nl:

***
Jitse Glas


**
Marijn, Tom Kooken


*
Toine Vos, Dennis Tijsen, Machiel ScholtenDelen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024