Voorbeschouwing: Waalse Pijl

15-04-2013

Voorbeschouwing: Waalse PijlAanstaande woensdag trekt het peloton van #Derootpool naar de muur van Huy om de Waalse Pijl te betwisten. Deze eendagskoers is min of meer het wereldkampioenschap voor springveren. Wie heeft de sterkste kuiten?

Met de Waalse Pijl staat er aanstaande woensdag de volgende wedstrijd uit de WorldTour op het programma. Deze wedstrijd is meer dan een doordeweeks tussendoortje en staat te boek als een prestigieuze Ardennenklassieker, midden in het Ardens drieluik tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Na een paar lastige beklimmingen als amuses, wordt de vreselijke lastige puist in Huy ongetwijfeld het hoofdgerecht van de middag. In de loodzware slotfase is van fietsen amper nog spraken: harken, vloeken en niet plooien voeren de boventoon. De wedstrijd is een kolfje naar de hand van Joaquim Rodriguez, vorig jaar troefde hij Albasini en Gilbert met het grootste gemak af. Gezien zijn ongemak in de Amstel Gold Race, is het nog maar de vraag of Purito zijn titel kan verdedigen.

De Waalse Pijl is in het Derootpeloton toe aan een jubileum. Voor de vijfde keer mogen de dappere strijders de loodzware laatste kilometers bedwingen. De vorige keren gingen Koen van Laarhoven, Jesper Kuijpers, Leon van Exel en Stan van de Wildenberg er met de zege vandoor. Eerstgenoemde heeft een sabbatical, maar Stan, Leon en Jesper staan te popelen om de concurrentie pijn te doen. Dan moeten ze vast en zeker afrekenen met de huidige sterkhouders uit het peloton: Simone Baart en Jitze Glas. Deze twee verkeren allebei in hoogvorm en mikken ook in Huy op een hoge klassering.

Favorieten volgens Derootpool:
***
Rens Mennen

**
Jesper Kuijpers, Marijn

*
Jitse Glas, Simone Baart, Leon van Exel
Delen:
Vorig berichtVolgend bericht
Terug naar nieuwsoverzicht

Reacties

Er is nog niet op dit nieuwsbericht gereageerd.

Reactie plaatsen

Je moet aangemeld zijn om een reactie te plaatsen. Klik hier om je aan te melden.

 

Stand

1Kwaspie915
2Ultimo Chilometro900
3Cycling Team Le Sud887
4Feije883
5Vive le Velo851
Bekijk competitie Tour de France 2024